Stanga
Dreapta

Formularul PLF devine obligatoriu și în România de luna aceasta. Care sunt pașii de urmat

Gabriela Mihai, 6 decembrie 2021, Ora 11:55

  • print
  • |
formularul-plf-devine-obligatoriu-i-in-romania-de-luna-aceasta-care-sunt-pa-ii-de-urmat-49803-1.jpg

 

Raed Arafat a anuțat că formularul PLF (Passenger Locator Form)  va deveni obligatoriu pentru toți românii care se întorc în țară de sărbători și nu numai. Iată pașii de urmat pentu completarea formularului.

Formularul PLF (Passenger Locator Form) a devenit obligatoriu în multe țări din Uniunea Europeană. Raed Arafat a anuțat condițiile de intrare în țară pentru românii care revin în România, de sărbători și care vor deveni obligatorii începând cu data de 20 decembrie.

Cum trebuie completat formularul PLF (Passenger Locator Form)

Trebuie selectată ţara de destinaţie şi mijlocul de transport cu care veţi călători. În funcţie de răspunsul dumneavoastră: pentru ţările care au propriul PLF, site-ul PLF european vă va redirecţiona către site-ul naţional şi va trebui să urmaţi instrucţiunile furnizate. Pentru ţările care nu au propriul PLF, acesta va fi completat online pe site-ul european.

Va trebui să vă înregistraţi pe site-ul european PLF cu o adresă de e-mail şi o parolă valide, după care veţi primi un e-mail de confirmare la adresa de e-mail furnizată. Pentru a valida şi finaliza înregistrarea, va trebui să faceţi clic pe link-ul trimis la adresa de e-mail furnizată.

  •  informaţii despre mijloacele de transport şi despre călătorie
  •  informaţii personale;
  •  informaţii de contact;
  • informaţii privind adresa permanentă;
  •  cazare anterioară;
  •  adresă temporară;
  •  tovarăşi de călătorie;
  •  informaţii de contact în caz de urgenţă.

După completarea datelor, se apasă pe butonul de trimitere, după care veţi primi apoi un e-mail de confirmare a trimiterii PLF. Veţi primi PLF cu codul QR prin e-mail, care va putea fi și descărcat și imprimat pe o foaie de hârtie.

Implementarea PLF are rolul de a putea identifica persoana, dacă a fost în apropierea unui caz COVID în timpul unei călătorii la bordul oricărui mijloc de transport. Mai exact, formularul PLF este necesar pentru orice persoană care intră într-o ţară din UE pe calea aerului, pe mare (feriboturi şi croaziere) sau pe uscat (autobuz, tren, maşină). De asemenea, pentru a verifica exact condițiile și restricțiile de intrare în statul membru al UE în care doriţi să călătoriţi, vizitaţi site-ul web Re-open EU al UE.

Formularul se completează înaintea oricărei călătorii, iar în cazul unei familii  cu mai mulți membri este posibil completarea unui singur formular  în care să fie incluse datele fiecărui membru al familiei. La fel se va completa formularul respectiv și în cazul unor grupuri care călătoresc împreună.

 

 

EDITORIAL

Prostu' clasei s-a ajuns medic pe Facebook

Prostu' clasei s-a ajuns medic pe Facebook

  Nu e dobitoc cu cont de Facebook care să nu se dea în stambă zilele ăstea pe unde are ocazia cu sfaturi medicale de genul: nu există COVID, nu mergeți la spital, medicii vă omoară, la ATI îi leagă și îi sedează pe bolnavi! Băi, deștepților, voi omorâți mai mulți oameni decât poate un medic să salveze! ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

00:19
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă