Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: S-a deschis Centura Slatina, pe Drumul Expres Craiova - Pitești. Cum se circulă pe cei 21 de km de drum de mare viteză

Gabriela M Bogdan, 28 iulie 2022, Ora 11:20

  • print
  • |
s-a-deschis-centura-slatina-pe-drumul-expres-craiova-pite-ti-cum-se-circula-pe-cei-21-de-km-de-drum-de-mare-viteza-50908-1.jpg BREAKING NEWS

Centura orașului Slatina, parte din Drumul Expres 12 Craiova-Pitești, a fost deschisă circulației joi dimineață. Încă 21,35 km de drum de mare viteză se adaugă din acest moment celor 18,5 km pe care se circulă încă din luna aprilie, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

"Cei aproape 40 de km ai primului drum expres din România elimină una dintre cele mai mari probleme de pe ruta Pitești-Craiova, respectiv aglomerația provocată de tranzitarea orașelor Slatina și Balș", precizează Grindeanu. Astfel, prin ocolirea celor două localități se scurtează considerabil timpul de deplasare și crește gradul de siguranță pe acest traseu care asigură legătura rutieră între Muntenia și Oltenia.

Construcția celor aproximativ 40 de km ai Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești a început în luna septembrie 2019.

Tronsoanele 3 și 4, construite de același antreprenor român, avansează foarte bine, spune ministrul Transporturilor, care adaugă că pe Tronsonul 3 stadiul fizic al lucrărilor a depășit în acest moment 30%, iar activitățile de proiectare pentru Tronsonul 4 sunt avansate.

"Dacă se va continua acest ritm al lucrărilor, circulația pe cei 31,75 de km ai Tronsonului 3 ar putea fi deschisă în 2023), iar pe cei 31,82 km ai Tronsonului 4 se va putea circula în 2024", potrivit ministrului Transporturilor.

Alta este însă situația pe tronsonul 1 (între Centura Nord Craiova și intrarea în Balș), unde antreprenorul italian "are mari întârzieri", potrivit sursei citate.

"Stadiul fizic de doar 52% arată că pe acest tronson de 17,7 km nu va putea fi deschisă circulația până la sfârșitul anului, așa cum prevede contractul", afirmă Grindeanu.

Întregul proiect al Drumului Expres Craiova-Pitești, în lungime de peste 120 de km, este finanțat din bani europeni (POIM 2014-2021).

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

23:56
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară