Stanga
Dreapta

De Ziua Pământului Totul VERDE a fost alături de Asociația Studenților Geografi și Asociația Alianță Pentru Pădure

Bogdan Ionescu, 10 mai 2021, Ora 14:18

  • print
  • |
de-ziua-pamantului-totul-verde-a-fost-alaturi-de-asociatia-studentilor-geografi-i-asociatia-alianta-pentru-padure-48563-1.jpg

 

La 22 aprilie 1970, lua naştere mişcarea pentru protejarea mediului, marcându-se pentru prima dată ziua Pământului prin manifestaţii împotriva poluării pe întreg teritoriul Statelor Unite, la care au participat aproximativ 20 de milioane de americani.

Ca urmare a acestor manifestaţii, senatorii de la Washington au devenit conştienţi de necesitatea adoptării unei legislaţii corespunzătoare pentru protecţia mediului înconjurător.

De atunci, în fiecare an, această zi a fost marcată pentru a aduce în atenţia oamenilor necesitatea protejării mediului înconjurător, pentru a conştientiza populaţia privind necesitatea conservării resurselor naturale ale lumii şi pentru ca problematica ecologică să devină parte integrantă a educaţiei şi culturii.

Ziua Pământului a devenit o manifestare globală, mobilizând 200 de milioane de oameni în 140 de ţări şi ridicând problemele de mediu pe scena mondială.

 

Asociația Alianță Pentru Pădure, împreună cu Asociația Studenților Geografi de la Universitatea București, au marcat Ziua Planetei Pământ participând la o amplă și benefică acțiune de ecologizare a unor zone importante din Capitală.

 

Studenții geografi și voluntarii asociației Alianță Pentru Pădure au strâns deșeuri din spațiile verzi aflate pe raza parcului natural Delta Văcărești, din sectorul 4, fiind sprijiniți de societatea TOTUL Verde. SA, cu toate materialele necesare ecologizării, dar și cu logistica necesară. Împreună, voluntarii celor două asociații și angajații societății au făcut echipă în efortul depus la curățarea mediului, în cadrul proiectului GeoEco. Un proiect care își propune să reamintească și să susțină importanța conservării mediului și impactul pe care îl are acesta asupra societății.

 

Gunoaiele strânse de către participanți au fost triate, iar la sfârșit au fost duse în zonele special amenajate pentru reciclare. “Ne dorim ca bucureștenii să conștientizeze că trebuie să se implice mai mult în menținerea curățeniei spațiilor verzi și să nu lase doar pe seama administrațiilor de sector aceste acțiuni de ecologizare”, a punctat Laurențiu Ciornei, președintele fondator al Asociației Alianță Pentru Pădure.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

13:31
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară