Stanga
Dreapta

Azi, 30 ianuarie 2023, sărbătoare mare! Ce este total interzis să faci

Gabriela M Bogdan, 30 ianuarie 2023, Ora 12:00

  • print
  • |
azi-30-ianuarie-2023-sarbatoare-mare-ce-este-total-interzis-sa-faci-51422-1.jpg

Azi, 30 ianuarie 2023, creștinii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Cuvântătorul de Dumnezeu şi Ioan Gură de Aur.  Iată ce este total interzis să faci. 

Chiar dacă Biserica Ortodoxă îi sărbătorește împreună, fiecare sfânt are și propria sărbătoare: 1 ianuarie – Sfântul Vasile cel Mare, 25 ianuarie – Sfântul Grigorie Teologul și pe 13 noiembrie, Sfântul Ioan Gură de Aur.

Astăzi, 30 ianuarie, de Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Cuvântătorul de Dumnezeu şi Ioan Gură de Aur trebuie să rostești o rugăciune pentru a avea ajutor și spor în tot ceea ce faci.

„Dăruiți-ne nouă, păcătoșilor, adevărata cunoaștere. Și învăţați-ne cum se cuvine să trăim noi, cei ce purtăm cu nevrednicie numele de creștin. Sârguiţi-vă, sfinților, să-i scoateți pe credincioși din smintelile acestei lumi ticăloase, aşa cum odinioară aţi făcut cu cei pe care i-aţi păstorit. Fiţi deci călăuzele noastre către cer! Mijlociți cu rugăciunile voastre pe lângă Dumnezeu, să ne dăruiască iertare, smerenie şi înțelepciune! Voi, cei care trăiţi în cer, rugați-vă, sfinților, ca şi noi, cei ce trăim pe pământ, să le gândim şi să le facem pe cele de sus”, este rugăciunea pe care trebuie să o spui astăzi.

Ce este interzis să faci în această zi

În această zi nu se fac treburi casnice! Astfel, persoanele care lucrează de Sfinții Trei Ierarhi pot risca să orbească și să aibă parte de necazuri mari în familie. În această zi, credincioșii ortodocși nu au voie să ofere împrumut lucruri din casă, pentru că altfel căminul nu le va fi protejat de diverse pagube.

De altfel, femeile nu au voie să facă treburi în casă de această sărbătoare, astfel că nu au voie să spele haine, să dea cu mătura sau să spele geamuri.

Mai mult, femeile văduve care au probleme financiare sau de sănătate trebuie să se roage Sfântului Grigorie pentru a primi ajutor.

 

EDITORIAL

Treaba-i gravă cu Iohannis! Ar trebui suspendat, dar nu mai are cine s-o facă, liderii politici au băgat-o deja pe mânecă. ‘Dumnezeu cu mila!’

Treaba-i gravă cu Iohannis! Ar trebui suspendat, dar nu mai are cine s-o facă, liderii politici au băgat-o deja pe mânecă. ‘Dumnezeu cu mila!’

Chiar și românii obișnuiți, dar informați, au înțeles cât de gravă a devenit situația în regiunea noastră, dar specialiștii în geopolitică pricep că am ajuns într-un context din care se pot genera treburi gravissime pentru România, putând deveni rapid teatru de război sau parte beligerantă a ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

19:14
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară