Stanga
Dreapta

Cod portocaliu de viscol în 4 județe

Gabriela M Bogdan, 23 noiembrie 2023, Ora 10:46

  • print
  • |
cod-portocaliu-de-viscol-in-4-judete-51986-1.jpg

Meteorologii au emis joi două avertizări cod portocaliu și galben de vânt puternic. Alerta cod portocaliu vizează zonele de munte din 4 judeţe, până vineri, ora 10.00. Rafalele vor ajunge la 130 de kilometri la oră.

Avertizarea cod galben intră în vigoare joi la ora 14.00, expiră vineri la ora 18.00 și anunță intensificări ale vântului, precum și ninsori viscolite la munte.

Vântul va avea intensificări temporare în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60...80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Din a doua parte a nopții de joi spre vineri (23/24 noiembrie), îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Temporar vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55...75 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40...50 km/h, se vor semnala local și în centrul și estul teritoriului.

Codul portocaliu, care începe joi la ora 22.00 și se termină vineri la ora 10.00, arată că în Carpații Orientali - zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea -, în general la peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 110...130 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă sub 50 m.

Vremea se încălzește în Capitală. Vor fi 14 grade și ploi slabe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi prognoza specială pentru Capitală. Dacă joi vremea va fi normală, cu cer noros și vânt slab, de vineri se încălzește. Temperaturile ajung la 14 grade.

Începând de joi, ora 14.00, până vineri dimineață la ora 8.00, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă va fi de 7...8 grade, iar cea minimă de 1...3 grade.

Vineri însă, vremea se va încălzi față de ziua precedentă și va deveni caldă pentru ultima decadă a lunii noiembrie.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului, când va crește probabilitatea de ploi slabe. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 35...40 km/h.

 


 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

19:02
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară