Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Polițiștii din penitenciare blochează activitatea

Gabriela M Bogdan, 21 septembrie 2023, Ora 11:20

  • print
  • |
politi-tii-din-penitenciare-blocheaza-activitatea-51872-1.jpg BREAKING NEWS

Poliţiştii de penitenciare vor protesta joi, în faţa Ministerului Finanţelor, nemulţumiţi de măsurile de austeritate anunţate de guvern.

Aceștia vor bloca timp de câteva ore activitatea tuturor penitenciarelor din România fiind nemulțumiți că „sunt furaţi, trădaţi de politicieni şi ameninţaţi cu puşcăria de şefi”.

"Poliţiştii de penitenciare ies în stradă joi, 21.09.2023, ora 11:00, la Bucureşti, în faţa Ministerului Finanţelor şi blochează timp de câteva ore activitatea tuturor penitenciarelor din România, fiind nemulţumiţi că sunt furaţi, trădaţi de politicieni şi ameninţaţi cu puşcăria de şefii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), dacă nu execută muncă suplimentară forţată. Sindicatele din penitenciare dezaprobă măsurile de austeritate anunţate de guvern: desfiinţarea posturilor de şef birou (şef tură şi de şef secţie), neplata muncii suplimentare şi a muncii prestate în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale şi condamnă ameninţările şefului poliţiei penitenciare, Dan Halchin", informează Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Polițiștii se plâng că sunt obligați să muncească suplimentar și nu sunt plătiți.

Federaţia sindicală consideră că ''gaura'' din buget de aproximativ 43 de miliarde de lei a fost făcută de firmele de partid căpuşe şi de sinecurile politice, iar acum cetăţenii, printre care se regăsesc şi poliţiştii de penitenciare, decontează cheltuirea haotică şi ineficientă a banului public.

De asemenea, poliţiştii de penitenciare atrag atenţia că sunt obligaţi de conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor să execute muncă suplimentară forţată şi neplătită.

"Deşi Constituţia şi legislaţia muncii interzic munca forţată, directorul general al Poliţiei Penitenciare, Dan Halchin, a ameninţat că sesizează organele penale împotriva poliţiştilor de penitenciare care nu i se supun dispoziţiei scrise de a efectua muncă suplimentară forţată şi neplătită. În fapt, directorul general urmăreşte instaurarea sclaviei moderne în rândul poliţiştilor de penitenciare. Decizia abuzivă şi ilegală a şefului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a grăbit declanşarea protestelor şi blocarea activităţii puşcăriilor, întrucât poliţiştii de penitenciare se simt indignaţi, revoltaţi şi totodată uluiţi cum şeful ANP este atât de hotărât să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu", se mai arată în comunicat.

 

FOTO: digi24.ro

 

EDITORIAL

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) s-au deplasat în comuna Ciorăști, județul Vrancea, pentru a veni în ajutorul familiei Mocanu, ai cărei copii au fost luați în plasament de către autorități. Prim-vicepreședintele APRPE, Daniel Vasile, a preluat personal acest caz. “Este important să abord ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

19:26
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară