Stanga
Dreapta

Singura economie din G7 care va scădea în 2023

Gabriela M Bogdan, 31 ianuarie 2023, Ora 11:45

  • print
  • |
singura-economie-din-g7-care-va-scadea-in-2023-51428-1.jpg

Economia Marii Britanii se va contracta și va avea performanțe mai slabe decât alte economii avansate, deoarece costul vieții continuă să afecteze gospodăriile, a declarat Fondul Monetar Internațional (FMI).

FMI a precizat că economia se va contracta cu 0,6% în 2023, în loc să crească ușor, așa cum se preconiza anterior.

Cu toate acestea, FMI a mai spus că, după declarația de toamnă, consideră că economia britanică este acum "pe drumul cel bun".

Cancelarul Jeremy Hunt a declarat că Marea Britanie a depășit multe previziuni anul trecut.

În actualizarea Perspectivei Economice Mondiale, FMI, care lucrează pentru a stabiliza creșterea economică, a declarat că produsul intern brut (PIB) al Regatului Unit se va reduce în loc să crească cu 0,3% în acest an.

Acesta a prezis că Regatul Unit va fi singura țară - din toate economiile avansate și emergente ale lumii - care va suferi un an de scădere a PIB-ului.

FMI a precizat că noile sale previziuni reflectă prețurile ridicate ale energiei din Marea Britanie și condițiile financiare, cum ar fi inflația ridicată.

Instituția a declarat că în 2024 se așteaptă ca în Marea Britanie să înregistreze o creștere de 0,9%, față de 0,6% anterior.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

20:27
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară