Stanga
Dreapta

Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov: ”Ne opunem vehement oricăror încercări de a sprijini speculanții imobiliari”

Claudia Ioana, 2 iulie 2023, Ora 19:01

  • print
  • |
hubert-thuma-pre-edintele-cj-ilfov-ne-opunem-vehement-oricaror-incercari-de-a-sprijini-speculantii-imobiliari-51745-1.jpg

Într-un interviu acordat Digi24.ro, Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, atinge două dintre problemele importante ale județului, a căror rezolvare pare, de foarte mulți ani, greu de găsit, dar și despre cauzele care stau la originea lor. Este vorba despre problema gropilor de gunoi din Ilfov și despre PUG-urile localităților, influențate, în unele cazuri, de speculatorii imobiliari.

Digi24.ro: De foarte mulți ani, Capitala României și împrejurimile sunt învăluite adesea de mirosuri foarte neplăcute de gunoi. Fenomenul arderilor ilegale de gunoi nu pare că poate fi stopat.

Într-un interviu acordat Digi24.ro, președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, recunoaște că simte și el adesea mirosul, dar spune că fenomenul nu poate fi stăpânit ușor. În zona Capitalei sunt două gropi de gunoi, dintre care una este închisă. O treia groapă de gunoi ar putea apărea cel mai devreme în anul 2027, susține președintele CJ Ilfov.

– De câțiva ani de zile există adesea în București, dar mai ales în împrejurimile Capitalei, un foarte puternic miros de gunoi. Episodic, în reprize. Uneori, mirosul este atât de puternic, încât aproape că nu poți respira. Din declarația dvs. de avere rezultă că aveți proprietăți atât în București, cât și în județul Ilfov. Dvs simțiți aceste mirosuri neplăcute? Vă deranjează?

Hubert Thuma: – Nu trebuie să am terenuri în Ilfov ca să simt. Să nu vă imaginați că eu trăiesc într-un glob de sticlă. Eu când nu sunt la birou, sunt pe teren, prin județ. Normal că simt. Și tot timpul, indiferent de oră, pun mâna pe telefon și-l sun pe șeful Gărzii de Mediu Ilfov. Să facă controale, să dea amenzi. Aceste mirosuri vin în principal de la depozitele care au existat și există în București și Ilfov. Deținătorii depozitelor de deșeuri, fie că au activitatea suspendată, fie că au activitatea autorizată, nu își îndeplinesc toate obligațiile legale de mediu.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

02:02
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară