Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: O sală de operaţii din Spitalul Județean Constanța a luat foc după ce un aparat a făcut scurtcircuit

Gabriela M Bogdan, 26 iulie 2021, Ora 11:45

  • print
  • |
o-sala-de-operatii-din-spitalul-judetean-constanta-a-luat-foc-dupa-ce-un-aparat-a-facut-scurtcircuit-48853-1.jpg BREAKING NEWS

 

O sală de operație din cadrul  secției de chirurgie cardiovasculară din Spitalul Județean de Urgență Constanța, aflată la etajul al patrulea, a luat foc, în cursul zilei de sâmbătă.

Potrivit primelor informații obținute de la fața locului, focul a cuprins o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați. Se pare ca focul a fost provocat de un scurtcircuit la un aparat din sala de operație.

În acel moment, în sală se aflau patru persoane, personal medical, după ce cu puțin timp înainte avusese loc o operație. Pacientul apucase însă să fie dus într-o altă secție.

Pompierii au intevenit la timp

SJU Constanța are propriul serviciu de pompieri, iar acesta a intervenit imediat și a stins incendiul. Totuși, la fața locului au fost chemați și pompierii de la ISU Dobrogea, fiind mobilizați 35 de angajați. Nu a mai fost însă nevoie și de intervenția lor, pentru că focul fusese deja stins.

Pompierii și  polițiștii au anunțat că vor deschide o anchetă pentru a stabili împreujurările în care incendiul s-a produs. „A fost un incendiu la un bloc operator pe aproximativ 40 de metri pătrați, lichidați de serviciul privat pentru situații de urgență.

În blocul operator erau patru persoane care s-au atuoevacuat. Un total de 35 de pompieri au intervenit, dar la ajungerea echipajelor, incendiul era deja lichidat”, a declarat Anamaria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

Din ce în ce mai multe incendii în unitățile medicale românești

În ultimii ani, din cauza aparaturi învechite din spitale, au fost mai multe incendii la mari spitale din România, din păcate, soldate și cu victime.

Cel mai grav dintre ele s-a produs anul trecut, la Piatra Neamț. Pe 14 noiembrie 2020, în jurul orei 18:30 EET, a izbucnit un incendiu în secția ATI COVID-19 a Spitalului Județean de Urgență.

Ca efect al incendiului au decedat până în prezent zece persoane și au fost rănite alte patru, inclusiv doi medici. Toate persoanele decedate au fost pacienți care primeau tratament pentru COVID-19.

Mulți dintre cei decedați în secție erau ventilați mecanic. Incendiul a readus în atenția publicului starea sistemului de sănătate din România, precum și interferența politică în managementul spitalului.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:31
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară