Stanga
Dreapta

Echipa de fotbal a romilor din România, câștigătoarea trofeului Respect & Fair-Play

Claudia Ioana, 23 iulie 2024, Ora 10:38

  • print
  • |
echipa-de-fotbal-a-romilor-din-romania-ca-tigatoarea-trofeului-respect-fair-play-52213-1.jpg

Echipa de fotbal a romilor din România a participat, săptămâna trecută, la cea de-a cincea ediție e Campionatului European de Fotbal pentru Minonități – EUROPEADA, care s-a desfășurat în Germania. Echipa Roma Nationality Team a primit trofeul pentru echipa ediției, Respect & Fair-Play.

 

“Prin participarea echipei romilor la campionatul de fotbal al minorităților europene, am reușit să câștigăm simpatia organizatorilor și a celorlalte minorități participante, prin expunerea elementelor culturale și a relațiilor formate în urma schimburilor de experiențe avute atât în teren, cât și în afara acestuia. Pentru mine EUROPEADA a fost o experiență frumoasă, pentru că am avut ocazia să participăm la turneul de fotbal al minorităților europene, în care mesajul principal a fost centrat împotriva rasismului și a discursului instigator la ură”, a declarat Ionuț Păun, căpitanul echipei și președintele Organizației de Tineret a Asociației Partida Romilor Pro-Europa.

 

Pe lângă meciurile de fotbal, evenimentul s-a concentrat și pe schimbul cultural între minorități. “S-a discutat despre fair-play, respect, toleranță și înțelegere internațională. Echipa de fotbal a romilor a fost echipa cu cea mai mare pondere de jucători sub 18 ani, ceea ce demonstrează ca Partida Romilor promovează atât educația prin sport, cât și modelele pozitive din comunitățile de romi”, a adăugat Ionuț Păun.

 

Președintele Asociație Partida Romilor Pro-Europa, Nicola Păun, a transmis un mesaj echipei romilor care a participat la EUROPEADA: “Fotbalul adună foarte mulți spectatori din toate colțurile lumii și este unul dintre cele mai iubite și vizionate sporturi la nivel mondial. La această competiție, nu cred că este relevant doar scorul unui meci, pentru că aici e vorba despre fair-play, despre respectul acordat adversarului și a culturii din care fiecare face parte. Felicitări jucătorilor și tuturor celor implicați!”.

 

EDITORIAL

Salubrizare 5 Comunicat

Salubrizare 5 Comunicat

Din dispoziția primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, Serviciul Prevenire Situații de Urgență, din cadrul Primăriei Sectorului 5, oferă consultanță gratuită agenților economici care își desfășoară activitatea pe raza teritorială a sectorului 5, pentru obținerea avizului/autorizației PSI ( Prevenirea și Stingerea Incendii ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

02:34
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară