Stanga
Dreapta

Exclusiv: Așteptați ca niște șacali să vedeti sentința din dosarul Colectiv. Vreti să vedeti sânge! Nici nu vă mai interesează cine e vinovat? Vreți numai o execuție?

Gabriela M Bogdan, 19 aprilie 2022, Ora 13:12

  • print
  • |
a-teptati-ca-ni-te-acali-sa-vedeti-sentinta-din-dosarul-colectiv-vreti-sa-vedeti-sange-nici-nu-va-mai-intereseaza-cine-e-vinovat-vreti-numai-o-executie-50565-1.jpg Exclusiv

 

Au trecut șase ani de la Colectiv și nimic nu s-a schimbat. Cluburile funcționează după aceleași reguli, iar legile sunt aceleași.

Într-un club din Sectorul 1 s-au călcat în picioare 300 de tineri după ce s-a dat cu un spray lacrimogen. Un banal spray era să ducă la tragedie. Nu mai cere nimeni crucificarea primarului, nu își dă demisia nici Rafila, nici Ciucă și nu se întreabă nimeni cum funcționa clubul.

Clotildei îi găsim scuze! Ea n-ar fi trebuit să știe de club așa cum ar fi trebuit Piedone. Pe ea nu o suspectăm de blat pentru că ea este pe dinafara cu ceea ce înseamnă să fii primar. Nici eu nu cred că a greșit. Greșește sistemul în totalitatea sa! Sistemul, care a legiferat în așa fel încât toate cluburile funcționează pe proprie răspundere, este vinovat în totalitatea sa.

Funcționarii, care sunt învățați să se acopere cu hârtii și habar nu au să rezolve probleme, poartă vina pentru tragediile care s-au întâmplat.

Birocrații, care preferă să dea legi pentru ca apoi să ceară favoruri pentru a nu le aplica, sunt vinovații anonimi al căror cap nu-l cere nimeni la televizor.

Vlad Voiculescu a avut 17 morți după incendiul de la Matei Balș. Nici nu a s-a sinchisit, deși era ministru. Poate că suntem așa pentru că vrem prea tare să găsim un acar Păun și, în schimb, nu ne ocupăm deloc de fondul problemei. Așteptați ca niște șacali să vedeți sentința din dosarul Colectiv. Vreți să vedeți sânge și nu vă mai interesează cine e vinovat. Vreți numai o execuție!

Redăm o parte din spovedania făcută publică acum doi ani ,a OMULUI CRIASTIAN POPESCU PIEDONE

Au trecut calendarele și peste mine și peste voi! Nu le pot întoarce... Nici eu, nici voi, nici Dumnezeu! Nimeni nu poate! La fel cum nimeni nu poate șterge vreodată amintirea acelei nopți reci și blestemate de Octombrie. Da... N-am cum să uit vreodată ce a fost în clubul Colectiv! N-am cum să uit! N-am cum să uit nenorocirea! Nu sunt de piatră! Dar nici nu-i pot uita vreodată pe acei Iuda care, pentru liniștea partidului, pentru rangul, blazonul și protecția lor, m-au scos vinovat în fața părinților îndoliați, în fața fraților îndoliați, în fața prietenilor îndoliați și în fața lumii întregi! Da... Cristian Victor Popescu Piedone a fost găsit vinovat, atunci, pentru că era un primar popular. El a fost învinovățit și nu cei care au făcut legea nenorocită care-i permitea unui investitor să declare pe propria răspundere că își asumă ceea ce face și  că își conduce legal afacerea! Drama de la clubul Colectiv va rămâne crima sistemului legislativ al României! Legile subțiri, confuze și întortocheate au cauzat drama! Oricare dintre cei peste trei mii de primari ai României ar fi pățit ca mine, dacă clubul acela nenorocit era în localitatea lor. S-a intamplat în ograda mea! M-au luat, mi-au cântărit viața în doi peri și m-au târât prin tribunale cum au vrut și când au vrut. Vă rog să mă scuzați că vorbesc despre Colectiv, în Joia Mare, dar trebuie! Da, am plâns de multe ori! Și copiii mei au plâns, șotia mea a plâns, rudele mele au plâns și mulți amici, cât și prieteni au suferit cu mine și pentru mine... Draga stat de drept: e oare corect să potolești setea de sânge a unora din strada mare, cu sângele meu? Draga stat bazat pe justiție și integritate: m-ai așezat în fața plutonului de execuție din tribunal și ai tras!”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

08:08
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară