Stanga
Dreapta

Ce au găsit mascații după ce au descins la o grupare care trafica țigări

Gabriela M Bogdan, 15 iulie 2021, Ora 11:25

  • print
  • |
ce-au-gasit-mascatii-dupa-ce-au-descins-la-o-grupare-care-trafica-tigari-48741-1.jpg

157 de percheziții au fost făcute marți de DIICOT și Poliția Română în mai multe județe și municipiul București, într-un dosar de contrabandă cu țigări, iar 23 de persoane au fost reținute - nu însă și liderul grupării, care este de negăsit.

DIICOT a anunțat, la ora 18.00, că 76 de persoane au fost audiate în dosar și au fost confiscate arme, bani și zeci de mii de țigarete.

 În urma perchezițiilor domiciliare, în județele Arad, Alba, Bihor, Cluj, Caraș-Severin, Gorj, Timiș și în municipiul București, au fost ridicate 27.200 de țigarete, 3 arme de vânătoare, precum și 301.950 de lei, 101.015 euro și 35.880 de dolari, anunță DIICOT.

Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a 622 de autoturisme, capete de tractor și semiremorci, 357 de suprafețe de teren intravilane și extravilane, 50 de imobile (apartamente și case de locuit), dar și asupra acțiunilor sau părților sociale deținute la 18 societăți comerciale.

 Cele 23 de persoane reținute pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă și spălare de bani, vor fi prezentate Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

Presupusul şef al traficului de ţigări din Arad, Cosmin Mladin, ar fi plecat de acasă cu două ore înainte ca mascaţii să îi bată la uşa.

 Potrivit unor surse, Mladin ar fi luat cu el mai multe pungi de culoare neagră şi a plecat cu un bolid de lux, în jurul orei 04.00.

După două ore, în jurul orei 06.00, mascaţii, poliţiştii şi procurorii DIICOT au dat startul unei acţiuni de amploare, în cadrul căreia au fost efectuate 157 de percheziţii într-un dosar cu un prejudiciu de aproximativ 12 milioane de euro.

 Din curtea casei liderului grupării, polițiștii au ridicat un autoturism Ferrari. Alături de Cosmin Mladin, un alt bărbat care urma să fie audiat în dosar este de negăsit.

Gruparea avea 100 de membri și funcționa din 2017.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2017, în municipiul Arad a fost constituit un grup infracțional organizat, format din aproximativ 100 de persoane, cu componentă transfrontalieră, care, profitând de diferența semnificativă a prețului de piață a țigaretelor provenite din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia, față de prețul celor din spațiul Uniunii Europene, ar fi achiziționat cantități importante de țigarete, pe care le-ar fi introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal și comercializarea lor în România și alte țări vest-europene, aducând astfel prejudicii bugetului consolidat al statului și obținând sume impresionante de bani.

Țigările achiziționate din Ucraina, Republica Moldova și Serbia ar fi fost încărcate în autotrenuri aparținând unor societăți de transport, controlate de segmentul extern al grupării – cetățeni sârbi, ucraineni, moldoveni, fiind disimulate în alte categorii de mărfuri sau în autotrenuri declarate goale la intrarea în România.

După introducerea acestora în ţară, erau transportate către depozite intermediare (identificate de liderii grupării), unde erau descărcate de către membrii grupării, mai notează Poliția Română.

Țigările plecau și spre vestul Europei

O parte din marfă se comercializa pe teritoriul României, iar o altă parte era disimulată în alte categorii de mărfuri (în principal piese şi subansamble auto) și, ulterior, era transportată şi comercializată în Marea Britanie, Germania, Franța sau Italia. Autoritățile britanice au reușit să captureze, până în prezent, țigarete pentru care valoarea totală a taxelor neachitate a fost calculată la aproximativ 10 milioane de lire sterline, subliniază anchetatorii.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

17:49
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară