Stanga
Dreapta

Cinci persoane reținute pentru grup infracțional organizat și camătă

Gabriela M Bogdan, 27 octombrie 2022, Ora 10:54

  • print
  • |
cinci-persoane-retinute-pentru-grup-infractional-organizat-i-camata-51226-1.jpg

 

Cinci persoane au fost reţinute și alte trei sunt sub control judicar în urma unor percheziţii în București și în județul Ilfov, la persoane bănuite de camătă. Până acum au fost identificate peste 50 de persoane vătămate. Potrivit unor surse judiciare, printre cei reținuți sunt Vasile Fierbântu zis „Sile Pietroi” și Anton Constantin zis „Cristi Bulgaru”, iar printre victime sunt manelistul Elis Armeanca  și Dumitru Costel zis „Laris”.

 

Printre cei reținuți sunt Vasile Fierbantu zis Sile Pietroi și Anton Constantin zis Cristi Bulgaru Printre cei arși, jumuliti de bani e Butoane, ăla din Giurgiu, Elis Armeanca, manelistul,  și unul Dumitru Costel  zis Laris.

Polițiștii și procurorii DIICOT au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și camătă.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna februarie a anului 2022, în București ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, care ar fi acționat, în mod coordonat, în scopul săvârșirii infracțiunii de camătă, informează IGPR.

Membrii grupului ar fi acordat, ca îndeletnicire, fără a fi autorizați în condițiile legii, împrumuturi cu dobânzi semnificative, fiind identificate peste 50 de persoane vătămate.

Liderii grupului ar fi coordonat activitatea infracțională, identificând persoanele care doreau să obțină împrumuturi și oferind indicații membrilor grupului infracțional organizat, cu privire la activitățile pe care trebuie să le desfășoare.

De asemenea, aceștia ar fi acordat, personal sau prin intermediul membrilor grupului infracțional, sume de bani cu împrumut către diferite persoane, sume pentru care ar fi perceput dobândă.

În urma celor 17 percheziții domiciliare efectuate la data de 26 octombrie, în București și județul Ilfov, au fost descoperite și ridicate, de la persoanele bănuite, un număr important de documente care prezintă interes pentru cauză, precum și sume de bani în lei și valută.

Astfel, la data de 26 octombrie a.c., procurorii DIICOT Structura Centrală au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 5 persoane bănuite și măsura controlului judiciar față de 3 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și camătă.

 

 

EDITORIAL

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) s-au deplasat în comuna Ciorăști, județul Vrancea, pentru a veni în ajutorul familiei Mocanu, ai cărei copii au fost luați în plasament de către autorități. Prim-vicepreședintele APRPE, Daniel Vasile, a preluat personal acest caz. “Este important să abord ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

17:51
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară