Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: COLABORĂRI INEDITE în încercarea de a prinde mai mulţi terorişti din Uniunea Europeană

Gabriela M Bogdan, 2 februarie 2022, Ora 11:23

  • print
  • |
colaborari-inedite-in-incercarea-de-a-prinde-mai-multi-teroristi-din-uniunea-europeana-50080-1.jpg BREAKING NEWS

 

Agenţia europeană de poliţie Europol va putea obţine informaţii de la parteneri privaţi şi va dezvolta noi tehnologii, în efortul său de a combate criminalitatea şi terorismul, în baza unui acord încheiat marţi între agenţii ale Uniunii Europene, informează dpa. Reprezentanţi ai ţărilor membre ale UE şi Parlamentul European au convenit ca Europol să poată coopera intens cu servicii online şi ţări non-UE, ca parte a operaţiunilor sale. Acordul stabileşte de asemenea standarde în gestionarea datelor şi îi oferă Europol autoritatea de a dezvolta noi tehnologii, pentru a-şi desfăşura activitatea.

 

"Europol are nevoie de mijloace moderne pentru a susţine poliţia în investigaţiile sale", a declarat comisarul UE pentru afaceri interne, Ylva Johansson. "Mandatul mai puternic asupra căruia s-a convenit astăzi confirmă rolul Europol de lider global în dezvoltarea de noi tehnologii pentru întărirea legii, cooperarea cu companii private pentru a preveni şi investiga delicte şi a proteja drepturi fundamentale precum protecţia de date personale", a spus ea. Comisia Europeană a propus prima dată o extindere a mandatului Europol în decembrie 2020, când Europa îşi revenea după o serie de atacuri islamiste, printre care cele din Austria, Franţa şi Germania.

Europol are circa 1.000 de angajaţi care ajută ţările membre ale UE să investigheze formele grave de criminalitate şi terorism internaţional. De asemenea, agenţia este însărcinată cu evaluarea ameninţărilor cauzate de grupări de crimă organizată şi teroriste. Acordul mai trebuie aprobat de legislativul UE şi de Consiliul Uniunii Europene.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

18:15
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară