BREAKING NEWS: Curtea de Apel București decide reluarea judecății în dosarul lui Sorin Oprescu, în ziua în care trebuia pronunțată o decizie definitivă
Gabriela M Bogdan, 17 decembrie 2021, Ora 11:58
- |
- Tweet
Curtea de Apel a decis să reia judecata în dosarul fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu, în condițiile în care care ar fi trebuit să se pronunțe definitiv astăzi. Magistrații vor discute încadrarea juridică a faptelor din dosar. Oprescu este acuzat de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.
„În temeiul art. 395, alin.1, Cod de procedură penală, în complet de divergenţă, repune cauza pe rol, pentru a pune în discuţie, din oficiu, în temeiul art. 386, alin.1, Cod de procedură penală, schimbarea încadrării juridice a unora dintre faptele penale reţinute prin rechizitoriu, astfel cum a fost îndreptat prin Ordonanţa din data de 1.II.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, din Dosarul nr.181/P/2015: 1. Cu privire la fiecare dintre apelanţii-intimaţi-inculpaţi Sorin-Mircea Oprescu, Bogdan-Cornel Popa, Cristian Stanca, Mircea-Octavian Constantinescu şi Romeo Albu, din infracţiunea de constituire de grup infracţional organizat, prevăzută de art.367, Cod penal, în infracţiunea de constituire de grup infracţional organizat, în variantă agravată(...). Acordă termen la data de 7 ianuarie 2022,” se arată în minuta deciziei.
Judecătorii erau aşteptaţi joi să dea un verdict final în dosarul în care Oprescu a fost condamnat, în mai 2019, în primă instanţă, de Tribunalul Bucureşti, la 5 ani şi 4 luni închisoare cu executare.
Sentinţa în dosar ar fi trebuit dată în luna aprilie 2021, însă cele două judecătoare din complet - Daniela Panioglu şi Alina Nadia Guluţanu - nu ajuns la un acord, astfel încât a fost cooptat un al treilea judecător prin formarea unui complet de divergenţă, iar dezbaterile în proces au fost reluate de la zero. Nici de această dată nu s-au înțeles.
Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Oprescu a condus un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul Municipiului Bucureşti.