Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Legea care va revolta agenții economici! Ce va fi total interzis în România

Gabriela M Bogdan, 23 martie 2022, Ora 11:45

  • print
  • |
legea-care-va-revolta-agentii-economici-ce-va-fi-total-interzis-in-romania-50415-1.jpg BREAKING NEWS

 

Președintele României a promulgat o lege nouă pentru agenții economici. Amenzile pentru cei care vând țigări și băuturi alcoolice tinerilor sub 18 ani au fost mărite, prin intermediul acesteia. Comercianții riscă să își închidă activitatea dacă vor încălca legea. 

Președintele Iohannis a promulgat recent actul normativ pentru Legea nr. 349/2002   pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Modificarea vizează sancțiunile pe care le vor suferi cei care vând produse alcoolice și țigări sau tutun minorilor. 

O altă modificare a fost adusă și la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială. Astfel, comercianții nu vor risca doar amenzi, ci și închiderea centrului comercial.

Noua lege dată de Klaus Iohannis 

Actul normativ pentru modificarea și completarea legii are ca scop sancționarea comercianților care vor mai vinde băuturi alcoolice și tutun minorilor. De asemenea, prin intermediul acesteia se dorește și descurajarea celor care au până la 18 ani de a mai cumpăra astfel de produse. 

Conform actului normativ, comercianții care vor mai vinde produse din tutun minorilor vor fi sancționați cu „amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere; săvârşirea unei noi contravenţii la această lege se sancţionează cu amenda contravenţională de 20.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii”

Reprezentanții Poliției Locale și ai Ministerul Afacerilor Interne se vor ocupa de constatarea încălcării acestei legi și vor impune sancțiunile stipulate în cadrul acesteia. 

Sancționat este și consumul de băuturi alcoolice pe drumuri publice, în parcuri, pe stadioane şi terenuri sportive, în instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări şi aeroporturi, de stat şi private, sau alte locuri prevăzute de lege.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

10:16
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară