Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Magistraţii ordonă Guvernului să acorde 'imediat' vize tuturor judecătorilor şi procurorilor

Gabriela M Bogdan, 17 august 2021, Ora 11:24

  • print
  • |
magistratii-ordona-guvernului-sa-acorde-imediat-vize-tuturor-judecatorilor-si-procurorilor-49101-1.jpg BREAKING NEWS

 

Două asociaţii din Justiţie îşi manifestă solidaritatea şi suportul faţă de judecătorii şi procurorii din Afganistan şi solicită Ministerului Afacerilor Externe să acorde "imediat" vize în format electronic tuturor magistraţilor afgani "a căror viaţă este pusă în pericol".

 

"Asociaţia Forumul Judecătorilor din România şi Asociaţia Iniţiativa pentru Justiţie îşi manifestă deplina solidaritate şi suportul necondiţionat faţă de colegii noştri judecători şi procurori din Afganistan, ţinte ale regimului politic nou instalat în statul respectiv", se arată într-un comunicat al celor două organizaţii.

Potrivit sursei citate, în ultimii 10 ani, au fost ucişi şi răniţi zeci de magistraţi şi alt personal judiciar, fiind plasate bombe în palatele de justiţie sau fiind împuşcaţi judecătorii pe străzi în 2013, 2017, 2021, în atentate vindicative. De asemenea, în timpul regimului taliban anterior, a avut loc o "epurare a magistraturii pe criterii tehnice şi religioase".

"Într-un scurt interviu acordat astăzi Revistei Forumul Judecătorilor, judecătoarea afgană Tayeba Parsa (Curtea de Apel din Kabul) a exprimat temeri serioase cu privire la fapul că, după căderea Guvernului, judecătorii afgani (şi în special femeile judecător) vor fi ucişi fără a mai exista procese de stabilire a vreunei vinovăţii, ei deja fiind căutaţi la domicilii. În faţa unei asemenea situaţii inimaginabile, comunitatea internaţională nu trebuie să rămână nepăsătoare. Pe lângă presiunea internaţională pentru ca regimul nou instalat să respecte drepturile omului, este necesară deschiderea imediată a oricăror forme de asistenţă umanitară, absolut necesară pentru persoanele în cauză", transmit cele două asociaţii.

Ca urmare, Asociaţia Forumul Judecătorilor din România şi Asociaţia Iniţiativa pentru Justiţie solicită Ministerului Afacerilor Externe să acorde vize în format electronic tuturor judecătorilor şi procurorilor afgani a căror viaţă este pusă în pericol.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

06:44
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară