Stanga
Dreapta

O vastă rețea care a deturnat fonduri în timpul pandemiei a fost destructurată

Gabriela M Bogdan, 25 octombrie 2022, Ora 11:42

  • print
  • |
o-vasta-retea-care-a-deturnat-fonduri-in-timpul-pandemiei-a-fost-destructurata-51206-1.jpg

Unsprezece persoane au fost inculpate pentru participare la o "vastă reţea internaţională de spălare de bani", ce viza în special deturnarea de indemnizaţii necuvenite de şomaj parţial în timpul pandemiei de COVID-19, a anunţat marţi justiţia franceză.

 

Presupusul cap al acestei reţele, un bărbat de 41 de ani născut în Turcia şi "necunoscut justiţiei", a fost arestat la domiciliul său, în nord-vestul Franţei, pe 9 iunie, şi plasat în arest preventiv. 

Companii franceze din domeniul construcţiilor trimiteau sume, uneori "cu sutele de mii de euro, către companii fictive, tot franceze, fără contraprestaţie aparentă şi cu sprijinul unor facturi false", a detaliat procurorul de la Rennes (vest), Philippe Astruc, într-un comunicat.

"Aceste sume erau apoi redirecţionate prin 'societăţi-taxi' spre conturi bancare în Turcia sau în China, în special spre firme de achiziţionare de vehicule sau de bijuterii, în scopul de a recupera numerar", a precizat magistratul.

Suma totală a operaţiunii de spălare de bani este estimată la 12 milioane de euro. Peste două milioane au fost deja recuperate din "patrimoniul persoanelor implicate".

În afară de presupusul cap al reţelei, zece directori de companii franceze din domeniul construcţiilor au fost arestaţi pe 5 octombrie, pentru "lucru la negru şi spălare de bani în grup organizat", în cadrul unei vaste operaţiuni a poliţiei franceze în diferite regiuni, dintre care jumătatea în nordul Franţei.

Cei zece indivizi, dintre care unii erau cunoscuţi justiţiei - în special pentru muncă la negru - au fost cu toţii plasaţi sub control judiciar.

 

 

EDITORIAL

Salubrizare 5 Comunicat

Salubrizare 5 Comunicat

Din dispoziția primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, Serviciul Prevenire Situații de Urgență, din cadrul Primăriei Sectorului 5, oferă consultanță gratuită agenților economici care își desfășoară activitatea pe raza teritorială a sectorului 5, pentru obținerea avizului/autorizației PSI ( Prevenirea și Stingerea Incendii ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

11:14
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară