Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Percheziții de amploare în București-Ilfov. Nuba, La Plăcinte, Springtime, Poesia și alte firme ar fi obținut ilegal ajutoare de stat în pandemie

Gabriela M Bogdan, 14 septembrie 2022, Ora 12:33

  • print
  • |
perchezitii-de-amploare-in-bucure-ti-ilfov-nuba-la-placinte-springtime-poesia-i-alte-firme-ar-fi-obtinut-ilegal-ajutoare-de-stat-in-pandemie-51061-1.jpg BREAKING NEWS

Miercuri, 14 septembrie, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, pun în aplicare 15 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov.

 

Activitățile se desfășoară la sediul unei instituții publice, la locuințele unor persoane și sediile/punctele de lucru ale societăților comerciale implicate în activitatea infracțională, într-o cauză în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de obținerea ilegală de fonduri și neglijenţă în serviciu.

Din cercetări a rezultat suspiciunea rezonabilă că, în anul 2021, 7 societăți comerciale, care desfășoară activități în domeniul alimentației publice (HoReCa), ar fi beneficiat de sprijin financiar din fonduri publice naționale, sub forma unei scheme de ajutor de stat, acordate de către Guvernul României societăților care au fost afectate de pandemia COVID – 19.

Potrivit unor surse judiciare, sunt vizate societățile Nuba, La Plăcinte, Argetine (Herăstrău), Poesia, The Drunken Lords, Springtime, La Bistrot Francais și Agenția pentru întreprinderi mici și mijlocii, atragere de investiții și promovare a exportului București.

Societățile nu ar fi îndeplinit toate condițiile de eligibilitate prevăzute de Ordonanța de urgență nr. 224/2020, privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentației publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19, și ar fi obținut, pe nedrept, fonduri nerambursabile, în cuantum total de peste 1,5 milioane de euro, deși nu dețineau autorizație de funcționare pentru toate punctele de lucru sau pentru o parte dintre ele. Sunt societăți care nu dețineau pentru niciun punct de lucru sau societăți care dețineau pentru o parte dintre punctele de lucru și ar fi trebuit să obțină un grant de o valoare mai mică. Agenția a aprobat granturile, în ciuda neregulilor.

Momentan se ridică documente, în vederea analizării. Zilele urmatoăre se vor face și audieri de persoane, după analizarea tuturor documentelor.

 

 

EDITORIAL

Salubrizare 5 Comunicat

Salubrizare 5 Comunicat

Din dispoziția primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, Serviciul Prevenire Situații de Urgență, din cadrul Primăriei Sectorului 5, oferă consultanță gratuită agenților economici care își desfășoară activitatea pe raza teritorială a sectorului 5, pentru obținerea avizului/autorizației PSI ( Prevenirea și Stingerea Incendii ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

10:14
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară