Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Procurorii cer din nou arestarea progeniturii milionarului Viorel Micula

Laurentiu Ion, 20 aprilie 2021, Ora 16:47

  • print
  • |
procurorii-cer-din-nou-arestarea-progeniturii-milionarului-viorel-micula-48537-1.jpg BREAKING NEWS

 

Victor Micula, fiul magnatului Viorel Micula, a fost trimis în judecată într-un nou dosar, de data aceasta fiind acuzat în total de 31 de infracţiuni.

Cu acest prilej, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, care a efectuat ancheta în caz, a solicitat instanţei un nou mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru 30 de zile, pe numele lui Victor Micula, după cum a declarat  procurorul Marius Pop Blaga, purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Potrivit acestuia, în noul dosar, înregistrat pe rolul Judecătoriei Oradea, Micula a fost trimis în judecată pentru 18 infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi 13 infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. În esenţă, Micula jr. este acuzat că, în 2019, a cumpărat, deţinut şi folosit, fără autorizaţie, mai multe arme letale de vânătoare, printr-un interpus.

In 2019, şeful IPJ Bihor, chestorul Alin Haniş, ar fi participat la o percheziție la domiciliul lui Micula junior în căutare de arme deținute nelegal, dar nu a fost găsit nimic. Câteva luni mai târziu, la o percheziție similară a DGA, au fost găsite în casa lui Micula junior mai multe arme deținute ilegal.

 In acelaşi dosar mai sunt trimiși în judecată şi doi dintre oamenii lui Victor Micula - Sergiu Gabriel Hava şi Vasile Iulian Manea. Hava este cel pe numele căruia au fost cumpărate armele de vânătoare pe care le folosea milionarul, iar Manea e un tovarăş de-al lui Micula, acuzat de procurori de mărturie mincinoasă.

Avocaţii din Oradea ai milionarului, Bogdan Bodea şi Răzvan Doseanu, au refuzat, orice comentariu pe marginea noului dosar. 

Este a doua cerere de arestare în lipsă formulată pe numele lui Victor Micula în acest an. În ianuarie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au solicitat emiterea unui mandat de arestare într-un alt dosar, în care Micula jr. este acuzat că ar fi participat ilegal la o percheziţie a Poliţiei Bihor şi ar fi accesat baza de date nepublică a MAI.

Cererea Parchetului a fost respinsă însă de instanţă, pe motiv că Micula nici nu s-a ascuns şi nici nu s-a sustras de la urmărirea penală.

În cel din urmă dosar, Micula, aflat în străinătate, este judecat împreună cu mai mulţi poliţişti, acuzaţi că l-au favorizat, cauza urmând să intre în dezbateri abia în luna mai.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

05:19
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară