Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Sentința Consiliului Suprem de Apărare a Țării

Gabriela M Bogdan, 26 august 2021, Ora 12:09

  • print
  • |
sentinta-consiliului-suprem-de-aparare-a-arii-49199-1.jpg BREAKING NEWS

 Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a participat, miercuri, 25 august 2021, la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, la Palatul Cotroceni, în cadrul căreia a fost analizată situația din Afganistan și implicațiile acesteia pentru interesele României.

Astfel, membrii CSAT au apreciat modul în care Celula interinstituțională de criză a gestionat acțiunile concrete, derulate rapid și eficient, în ceea ce privește repatrierea a 49 de cetățeni români și efortul depus pentru relocarea cetățenilor afgani – colaboratori ai autorităților române și ai organizațiilor internaționale, studenți cu burse în România, categorii vulnerabile precum jurnaliști, activiști pentru drepturile omului, magistrați.

De asemenea, în cadrul ședinței s-a stabilit faptul că, pe termen scurt și mediu, România va continua să sprijine, inclusiv prin fonduri ale asistenței umanitare și asistenței pentru dezvoltare, proiecte care să ajute direct la ameliorarea situației cetățenilor afgani din Afganistan și a refugiaților afgani.

Totodată, în cadrul CSAT a fost decisă activarea Comitetului interministerial Coaliția Națională pentru Integrarea Refugiaților, Ministerul Afacerilor Interne urmând a evalua urgent capacitatea de preluare a refugiaților/azilanților afgani și posibilitatea de extindere a acesteia, membrii CSAT concluzionând că se impun modificări de urgență ale cadrului normativ al Ministerului Afacerilor Interne și al Ministerului Afacerilor Externe pentru ca statul român să poată oferi în mod eficient asistență pe palierul preluării și relocării de cetățeni afgani.

Nu în ultimul rând, relativ la decizia Consiliului Nord-Atlantic de a evacua cetățenii afgani care au lucrat pentru misiunile NATO în Afganistan, precum și pe membrii familiilor acestora, operațiune ce va consta va consta, în principiu, în preluarea cetățenilor afgani din bazele temporare din Kuweit și Qatar și relocarea acestora în baze temporare de staționare de pe teritoriul statelor aliate, CSAT a hotârăt participarea Armatei României la această operație de evacuare și relocare a cetățenilor afgani cu un efectiv de maximum 200 de militari, începând cu luna august 2021, pentru o perioadă de cel mult 6 luni.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

00:41
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară