Stanga
Dreapta

Udrea va fi adusă în țară în următoarele zile în baza mandatului european de arestare

Gabriela M Bogdan, 15 iunie 2022, Ora 12:55

  • print
  • |
udrea-va-fi-adusa-in-tara-in-urmatoarele-zile-in-baza-mandatului-european-de-arestare-50785-1.jpg

 

Autoritățile românești și cele bulgare acționează rapid după decizia instanței din țara vecină de aprobare a predării Elenei Udrea în baza mandatului european de arestare.

 

Potrivit unor surse judiciare, în dimineața zilei de miercuri s-a primit din Bulgaria solicitarea de punere la punct a procedurii de predare. Autoritățile din cele două țări lucrează la un plan concret care va permite aducerea Elenei Udrea în țară până pe 29 iunie.

Curtea de Apel din Sofia a decis, vineri, „extrădarea” (predarea către România, în baza mandatului european de arestare) Elenei Udrea, după ce fostul ministru a fost prins în 7 aprilie, la granița dintre Bulgaria și Grecia. Udrea a plecat din România în ziua când a fost condamnată în dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi este definitivă.

Udrea a plecat în Bulgaria înainte de pronunţarea deciziei şi a fost oprită de autorităţile bulgare la graniţa cu Grecia. Ulterior, fostul ministru a fost reţinut de autorităţile bulgare şi a solicitat să nu fie extrădat, dând vina pe condiţiile din sistemul penitenciar din România.

 

 

EDITORIAL

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) s-au deplasat în comuna Ciorăști, județul Vrancea, pentru a veni în ajutorul familiei Mocanu, ai cărei copii au fost luați în plasament de către autorități. Prim-vicepreședintele APRPE, Daniel Vasile, a preluat personal acest caz. “Este important să abord ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

17:45
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară