Stanga
Dreapta

ASPA IVETS: O haită de câini vagabonzi au sfârtecat 65 de oi in Timiș

Gheorghe George, 16 ianuarie 2023, Ora 19:40

  • print
  • |
aspa-ivets-o-haita-de-caini-vagabonzi-au-sfartecat-65-de-oi-in-timi-51392-1.jpg Video ASPA IVETS: O haită de câini vagabonzi au sfârtecat 65 de oi in Timiș

O haită de câini vagabonzi ar fi făcut măcel în turma unui cioban din județul Timiș. Omul se plânge că animalele fără stăpân i-au omorât zeci de oi într-o singură zi.

S-a întâmplat la doar câțiva kilometri de o zonă unde se află case și blocuri. Polițiștii au deschis o anchetă și încearcă să dea de urma câinilor vagabonzi.

Stâna este la marginea localității Giroc. Ciobanul povestește ca duminică dimineață, când hrănea oile, aproximativ de zece câini au dat iama în turmă. Bărbatul a asistat neputincios la scenele de groază. Din 180 de oi, 65 au fost omorâte.

Mihai Popa, cioban: „Ce să mai scape din fața câinilor, că le-o luat. Nu mi-a fost teamă, dar n-am putut fugi, că am 65 de ani”

Reporter: Cum e, sunt mulți câini vagabonzi în zona asta?

 

Mihai Popa: Îi plin, îs pline câmpurile”

Reporter: De unde provin?

Mihai Popa: De unde, îi aduce unii și alții.”

Câinii au luat oile și le-au împrăștiat pe o rază de doi kilometri. La fața locului au venit medici veterinari, dar și polițiști, care au deschis o anchetă în baza legii privind protecția animalelor.

Mihăiță Beșlea, medic veterinar: „Primăria va trebui să ecariseze teritoriul, sunt destul de mulți câini, mai ales în cartierele noi sau cele în construcție. Eu de 17 ani sunt la circumscripție aici, dar așa atac masiv la animale nu a fost până acum.”

Proprietarul oilor zice că, în ultimele luni, câinii au mai atacat stâna.

Mihai Popa, cioban: „Am mai pățit, câte una, două, au mâncat toată vara, dar nu așa ceva.”

Paguba se ridică la aproape 50.000 de lei.

Sursa: Pro TV

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

04:34
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară