Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Tranșee săpate de ruși în Pădurea Roșie de la Cernobîl: „a fost zona cea mai contaminată de radiații”

Gabriela M Bogdan, 7 aprilie 2022, Ora 11:52

  • print
  • |
tran-ee-sapate-de-ru-i-in-padurea-ro-ie-de-la-cernobil-a-fost-zona-cea-mai-contaminata-de-radiatii-50500-1.jpg BREAKING NEWS

 

Poziţii abadonate ale militarilor ruşi într-o parte puternic radioactivă a zonei de excludere de lângă Cernobîl pot fi văzute într-o filmare cu drona făcută publică de autorităţile ucrainene.

Imaginile video, filmate de armata ucraineană şi publicate pe Telegram de Energoatom, operatorul de stat al centralelor nucleare din Ucraina, arată gropi goale şi tranşee ale fortificaţiilor militare într-o zonă cunoscută ca Pădurea Roşie.

Pădurea Roşie a primit acest nume după ce zeci de kilometri pătraţi de pădure de pini au devenit roşii după ce au absorbit radiaţia de la explozia din 1986 de la Cernobîl, cel mai grav dezastru nuclear din lume.

Urme de tancuri şi pământ răvăşit mai pot fi văzute în pădure, considerată cea mai poluată parte din întreaga zonă de excludere de la Cernobîl şi restricţionată pentru toate persoanele care nu lucrează acolo sau nu au permis special.

Vinerea trecută, Energoatom a afirmat că nu este clar ce au făcut trupele ruse în Pădurea Roşie şi că e posibil ca acestea să fi avut o expunere semnificativă la radiaţii când au săpat sau au stat în tranşee acolo.

Praf dens radioactiv ridicat de autovehiculele grele ruseşti ar fi putut fi inhalat de soldaţi, care nu purtau echipament de protecţie împotriva radiaţiilor, au afirmat angajaţii centralei.

Cernobîl a căzut în mâinile trupelor ruse în prima săptămână a războiului din Ucraina. Joia trecută, trupele ruse şi-au anunţat intenţia de a pleca şi au predat controlul personalului ucrainean. Centrala este acum din nou sub controlul autorităţilor ucrainene.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

07:27
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară