Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Tranșee săpate de ruși în Pădurea Roșie de la Cernobîl: „a fost zona cea mai contaminată de radiații”

Gabriela M Bogdan, 7 aprilie 2022, Ora 11:52

  • print
  • |
tran-ee-sapate-de-ru-i-in-padurea-ro-ie-de-la-cernobil-a-fost-zona-cea-mai-contaminata-de-radiatii-50500-1.jpg BREAKING NEWS

 

Poziţii abadonate ale militarilor ruşi într-o parte puternic radioactivă a zonei de excludere de lângă Cernobîl pot fi văzute într-o filmare cu drona făcută publică de autorităţile ucrainene.

Imaginile video, filmate de armata ucraineană şi publicate pe Telegram de Energoatom, operatorul de stat al centralelor nucleare din Ucraina, arată gropi goale şi tranşee ale fortificaţiilor militare într-o zonă cunoscută ca Pădurea Roşie.

Pădurea Roşie a primit acest nume după ce zeci de kilometri pătraţi de pădure de pini au devenit roşii după ce au absorbit radiaţia de la explozia din 1986 de la Cernobîl, cel mai grav dezastru nuclear din lume.

Urme de tancuri şi pământ răvăşit mai pot fi văzute în pădure, considerată cea mai poluată parte din întreaga zonă de excludere de la Cernobîl şi restricţionată pentru toate persoanele care nu lucrează acolo sau nu au permis special.

Vinerea trecută, Energoatom a afirmat că nu este clar ce au făcut trupele ruse în Pădurea Roşie şi că e posibil ca acestea să fi avut o expunere semnificativă la radiaţii când au săpat sau au stat în tranşee acolo.

Praf dens radioactiv ridicat de autovehiculele grele ruseşti ar fi putut fi inhalat de soldaţi, care nu purtau echipament de protecţie împotriva radiaţiilor, au afirmat angajaţii centralei.

Cernobîl a căzut în mâinile trupelor ruse în prima săptămână a războiului din Ucraina. Joia trecută, trupele ruse şi-au anunţat intenţia de a pleca şi au predat controlul personalului ucrainean. Centrala este acum din nou sub controlul autorităţilor ucrainene.

 

 

EDITORIAL

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) s-au deplasat în comuna Ciorăști, județul Vrancea, pentru a veni în ajutorul familiei Mocanu, ai cărei copii au fost luați în plasament de către autorități. Prim-vicepreședintele APRPE, Daniel Vasile, a preluat personal acest caz. “Este important să abord ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

18:56
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară