Stanga
Dreapta

În Popești-Leordeni măsori trotuarul cu rigla, bordura + trotuar = 20 cm

Gabriela M Bogdan, 22 iulie 2021, Ora 11:30

  • print
  • |
in-pope-ti-leordeni-masori-trotuarul-cu-rigla-bordura-trotuar-20-cm-48821-1.jpg

 

 

 În localitatea de lângă București, Popești-Leordeni, mai multe „trotuare” par făcute doar pentru bordură, care e mai largă decât spațiul propriu-zis dintre brâul de beton și gard.

O bunică și nepotul său merg umăr la umăr, însă doar unul se poate strecura pe trotuar. Acesta reprezintă, de fapt, un petic de 5 centimetri care unește gardul de bordură. Puștiul se deplasează pe bordură ca pe o bârnă. În Popești-Leordeni măsori trotuarul cu rigla: 5 centimetri, plus 15 cm de bordură. „Bătaie de joc”

 

Suntem pe strada Oituz din Popești-Leordeni. Până în București mai e, nu doar metaforic, o aruncătură de băț. Trotuarul buclucaș, cel de 5 centimetri + 15 centimetri bordură, se află la doar câteva zeci de metri de stația de metrou Dimitrie Leonida, care unește cartierul Berceni de centrul Capitalei și, apoi, de Pipera.

 Însă nu e singurul exemplu din zonă.

Upgrade: de la 5 cm la 10 cm

 La câteva zeci de metri, o altă stradă perpendiculară, un alt exemplu. Aici, „trotuarul” e mai bogat. Are 10 centimetri. Cu tot cu bordură, se trece de 20 de centimetri.

Bordura + trotuar = 20 cm

 „E bătaie de joc”, spune un locuitor din zonă. „OK, să spunem că au construit haotic și nu a mai fost loc de trotuare, fiind străzile prea înguste. De ce mai pui trotuar, atunci? Pentru borduri?”, se întreabă acesta.

Un altul arată că astfel sunt doar pe strada Oituz, ci și pe cele adiacente, cum ar fi Amurgului.

 Prima minune, coșurile de gunoi, urmând trotuarele.

Nici atunci, nici acum, Primăria Popești-Leordeni nu a răspuns .

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

19:56
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară