Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Klaus Iohannis salută “cu căldură” anunțul făcut de Biden și Macron privind trimiterea de trupe în România

Gabriela Mihai, 20 ianuarie 2022, Ora 12:04

  • print
  • |
klaus-iohannis-saluta-cu-caldura-anuntul-facut-de-biden-i-macron-privind-trimiterea-de-trupe-in-romania-50004-1.png BREAKING NEWS

 

Președintele Klaus Iohannis a salutat anunțul omologului său francez Emmanuel Macron, care a spus că Franța este dispusă să aducă trupe pe teritoriul României în cadrul misiunilor NATO, și cel al președintelui SUA, Joe Biden, de a trimite trupe suplimentare în România, în cazul în care Rusia va ataca Ucraina.

„Salut anunțul explicit al lui Joe Biden privind creșterea prezenței militare a SUA în România, pe flancul estic, dacă situația de securitate se deteriorează și mai mult. Parteneriatul strategic dintre România și SUA și solidaritatea NATO sunt foarte puternice”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

„Ne vom spori prezența militară în Polonia, România și alte țări dacă Rusia va decide să invadeze Ucraina. Pentru că avem un angajament sacru de a apăra aceste țări, conform articolul 5. Ele fac parte din NATO”, a spus președintele SUA, într-o conferință de presă.

De asemenea, șeful statului a salutat anunțul lui Emmanuel Macron privind trimiterea de trupe suplimentare în România.

„Salut cu căldură anunțul președintelui Emmanuel Macron privind disponibilitatea Franței de a participa la prezența militară avansată a NATO în România. Parteneriatul strategic dintre România și Franța va fi astfel consolidat pe flancul estic, în regiunea Mării Negre”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Declarația vine după ce un anunț în acest sens a fost publicat pe Twitter de europarlamentarul francez Natalie Loiseau.

„În această seară Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a participa la o prezență militară avansată a NATO în România. Franța este solidară cu statele europene preocupate de securitatea lor”, a scris Loiseau pe Twitter.

Și premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj similar.

„Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat deschiderea țării sale pentru întărirea flancului estic al NATO în România. Salut cu căldură această dovadă de fraternitate în contextul Parteneriatului nostru Strategic”, se arată într-un mesaj postat tot pe Twitter.

 

 

EDITORIAL

Acum, că a fost tras pe linie moartă,  penibilul  Cîţu avertizează că România va intra într-o criză economică severă

Acum, că a fost tras pe linie moartă, penibilul Cîţu avertizează că România va intra într-o criză economică severă

     Florin Cîţu spune că economia României va avea o creştere economică aproape de zero anul acesta şi avertizează că o prăbuşire economică este inevitabilă. ”Economia României va avea o creştere economică aproape de zero anul acesta. Bugetul este construit pe o creştere economică de 4.6%. Cu o prob ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

17:53
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară