Stanga
Dreapta

Lovitură în Parlament! Votul pentru șefia AEP a fost amânat

Gabriela M Bogdan, 7 martie 2023, Ora 11:46

  • print
  • |
lovitura-in-parlament-votul-pentru-efia-aep-a-fost-amanat-51531-1.jpg

Coaliția a amânat votul din Parlament pentru șefia Autorității Electorale Permanente. Procedura urmează să se reia. Până pe 17 martie se depun candidaturile pentru acest post, urmând ca în data de 24 martie să fie audieri, iar în 28 martie să fie votul.

Pentru postul de preşedinte al AEP a primit inițial aviz în comisii prefectul Capitalei. Toni Greblă.

Susținut de PSD

Toni Greblă a fost susţinut pentru postul de preşedinte al AEP de către grupurile PSD, UDMR şi minorităţi din Parlament, relatează News.ro. Actual prefect al Bucureştiului, Toni Greblă a fost de-a lungul timpului senator PSD, secretar general al Guvernului, judecător al Curţii Constituţionale.

Context

Pe 10 februarie, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act de demisia lui Cristian Mituleţu-Buică din funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente.

Pe 11 ianuarie, preşedintele AEP Constantin Mituleţu-Buică a demisionat din această funcţie. Decizia sa a venit după ce Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul în cazul său, acuzându-l de folosire a funcţiei pentru favorizarea cumnatei sale.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

19:57
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară