Stanga
Dreapta

Reuniunea liderilor coaliției la Guvern

Gabriela M Bogdan, 25 mai 2023, Ora 11:00

  • print
  • |
reuniunea-liderilor-coalitiei-la-guvern-51698-1.jpg

Liderii coaliției de guvernare s-au reunit joi, la Palatul Victoria, pentru a discuta formula viitorului cabinet, dacă UDMR rămâne sau nu la guvernare și posibile soluții pentru greva profesorilor.

Reuniunea are loc cu 24 de ore înainte de momentul în care premierul Nicolae Ciucă este așteptat să-și depună mandatul.

PSD și PNL au convenit ca viitorul Guvern să conțină 18 ministere.

Dacă UDMR nu va accepta să dețină vicepremier, Mediu și Fonduri UE, atunci în viitoarea configurație a Guvernului PSD și PNL vor deține, fiecare, câte 9 ministere și câte un vicepremier.

În timp ce social-democrații doresc ca UDMR să rămână în Guvern, PNL ar prefera ca UDMR să nu mai facă parte din Guvern.

Sindicaliştii din Educaţie vor organiza joi un protest în Piaţa Victoriei, în cadrul mitingului urmând să fie anunţat răspunsul sindicatelor cu privire la oferta Guvernului, potrivit liderilor Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret".

Secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, a declarat, miercuri seara, că profesorii şi personalul auxiliar ar putea primi un card pentru cariera profesională, sumele propuse pentru a fi acordate fiind de 1.000 lei în iunie şi 1.500 lei în octombrie. Secretarul general al Guvernului a precizat că în acest moment nu poate fi vorba despre creşteri salariale şi nici despre acordare de sporuri.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

11:12
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară