Stanga
Dreapta

Sfaturi utile pe timp de caniculă: Ce trebuie să faci

Gheorghe George, 17 iunie 2019, Ora 14:55

  • print
  • |
victor-nicolae-bogdan-46782-46863-1.jpg

Canicula ne face probleme de câteva zile bune, iar aerul e din ce în ce mai greu de respirat. Dat fiind că în aceste zile România este lovită de un val de caniculă, este bine să îţi iei câteva măsuri de precauţie decat sa suporti apoi consecinte nu tocmai placute ale temperaturilor ridicate cu care ne confruntam.

 

SFATURI ca să te protejezi de caniculă:

1. Fa-ti provizii: medicamente, alimente, bauturi nonalcoolice, astfel incat sa nu fii nevoit sa iesi din casa pe caldura.

2. Organizeaza-ti programul in asa fel incat intre 11:00 si 15:00 sa nu fii afara.

3. Daca esti nevoit sa iesi, totusi, in acest interval, poarta haine usoare, de culoare deschisa, din materiale naturale (de preferat bumbac), poarta palarie si ochelari de soare, aplica crema de protectie, bea multa apa si mergi tot timpul pe la umbra, conform RTV.

4. Fa dus sau baie, cat mai des, iar daca nu ai cum, stropeste-te din cand in cand cu apa rece.

5. Bea multe lichide. Se recomanda un pahar la 20 de minute. Evita ceaiul, cafeaua si alcoolul pentru ca te vor deshidrata si mai rau.

6. Stai in camera cea mai racoroasa din casa.

7.Pastreaza racoarea in camera cu ajutorul draperiilor de culoare deschisa sau al materialelor care reflecta soarele (atentie, storurile din metal sau draperiile inchise la culoare atrag caldura).

8. Lasa geamurile deschise doar pe timpul noptii.

9. Verifica tot timpul rudele, prietenii sau vecinii in varsta care sunt vulnerabili la caldura si care nu pot avea bine grija de ei insisi.

10. Mananca normal, insa incearca alimentele reci (salate si fructe care contin multa apa).

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

07:16
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară