Stanga
Dreapta

Administrația condusă de Nicușor Dan continuă bătaia de joc

Gabriela M Bogdan, 7 august 2023, Ora 10:59

  • print
  • |
administratia-condusa-de-nicu-or-dan-continua-bataia-de-joc-51804-1.jpg

Duș rece pentru bucureșteni! Aproape 4.800 de blocuri de locuințe din București, respectiv, peste 50% din total, nu vor avea apă caldă timp de încă 5 zile.

Problemele sunt cauzate de o recentă avarie de amploare și de revizia programată la CET Sud, în paralel cu alte lucrări de reparații.

Cele mai multe blocuri afectate sunt în Sectorul 4, peste 1.300, și în Sectorul 3, unde peste 900 de blocuri nu au apă caldă.

Explicația lui Nicușor Dan

Nicușor Dan a vorbit recent despre planurile de reparații pentru 2023: „Se poate întâmpla să nu fie o săptămână apă caldă pentru că distanța este așa de mare încât nu ai posibilitatea tehnică să aduci apă caldă”, a spus Nicușor, la Europa FM. „„În vara aceasta o să fie… este o decizie rațională, așa cum a fost și vara trecută, de a face anumite lucrări peste vară tocmai pentru ca oamenii să nu sufere pe perioada iernii. Este tot ce se poate face și nouă ni se pare tot timpul că acum e cel mai rău. Vă aduc aminte că în iarna 2020-2021, în preajma Crăciunului, a crăpat o componentă a unei centrale și am avut 2-3 săptămâni înainte de Crăciun în care un cartier întreg nu a avut apă caldă”.

Centrala termică, interzisă

„Nu dau sfaturi nimănui. Noi deservim 550.000 de apartamente, aproximativ jumătate din blocurile din București. Ar fi o catastrofă pentru mediu ca aceste 550.000 de familii să treacă brusc pe centrale cu gaz, pentru că una e să ai sute de mii de centrale pe gaz care scot fumul la înălțimea la care trăim și alta e să ai patru mari CET-uri la marginea orașului, calculate astfel încât fumul să nu se ducă spre cetățeni”, a spus Nicușor Dan, la Digi 24. „Centrala termică de apartament va fi interzisă la un moment dat”, a adăugat el. „Din punctul de vedere al administrației, susținem menținerea sistemului centralizat și toate eforturile pe care le facem, inclusiv subvenția pe care o plătim, este complet justificată. Am făcut deja acea centrală provizorie la Titan, vrem să mai punem una în zona Pipera, 20 de centrale mai mici pe capetele de rețea și vrem să avem spre 20 de șantiere mari în această vară, până în octombrie”, a mai spus primarul.

 FOTO: news.ro

 

 

EDITORIAL

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Cea mai puternică organizatie a romilor din Romania vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) s-au deplasat în comuna Ciorăști, județul Vrancea, pentru a veni în ajutorul familiei Mocanu, ai cărei copii au fost luați în plasament de către autorități. Prim-vicepreședintele APRPE, Daniel Vasile, a preluat personal acest caz. “Este important să abord ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

19:12
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară