Stanga
Dreapta

Clotilde Armand, reclamată la DNA! Următorul vizat este Vlad Voiculescu

Gabriela M Bogdan, 6 martie 2023, Ora 12:40

  • print
  • |
clotilde-armand-reclamata-la-dna-urmatorul-vizat-este-vlad-voiculescu-51525-1.jpg

Dan Podaru, consilier local la Sectorul 1 al Capitalei din partea PNL, a depus luni o plângere penală la DNA împotriva primarului de sector Clotilde Armand, pe care o acuză de imixtiune în justiţie, prin faptul că a îndemnat PNL, într-un mesaj pe reţele de socializare, să-l împiedice să depună mărturie ca martor într-un proces civil cu firma de salubritate Romprest. De asemenea, Dan Podaru a anunţat că a depus plângere penală şi împotriva lui Vlad Voiculescu - preşedintele USR Bucureşti, acuzat că a preluat şi el acel mesaj, dar şi împotriva lui Ionel Stoica, funcţionar public în cadrul Primăriei.

Consilierul nu ştie însă dacă va fi citat ca martor în acel dosar, dar consideră că mesajul primarului Clotide Armand este o imixtiune în justiţie.

"Astăzi, am depus o plângere penală împotriva primarului Clotilde Armand, lui Vlad Voiculescu - preşedintele USR Bucureşti şi a şefului serviciu imagine din Primărie, Ionel Stoica. Pe scurt, săptămâna trecută, Clotilde Armand, printr-o postare publică, şi apoi Vlad Voiculescu, tot printr-o postare publică, au cerut şefilor PNL Bucureşti şi Sector 1, domnul Ciucu şi Burduja, să mi se retragă sprijinul politic pentru a nu mai avea funcţia de consilier local şi pentru a nu depune mărturie într-un dosar în care, se pare, că am fost citat ca martor. Acest lucru contravine legii penale. Este o formă de imixtiune, de blocare, a procesului Justiţiei. Ionel Stoica, cel care a şi postat această stupizenie pe site-ul Primăriei, lucru agravant, foloseşte canalele instituţiei pentru a ataca consilierii locali. Este un lucru extrem de grav. Mi s-a cerut să nu depun mărturie (...) Eu o să depun mărturie, pentru că încă nu ştiu numărul acelui dosar şi nici nu ştiu dacă voi fi citat ca martor sau nu, în calitate de preşedinte al Comisiei de mediere cu prestatorul serviciilor de salubritate, firma Romprest. Deci, nu este un conflict de interese. O terţă parte poate să ceară audierea unui martor într-un proces civil sau în orice tip de proces (...) Doamna Clotilde Armand, în afara faptului că este un primar abuziv, demonstrează că nu cunoaşte legea. Este o intimidare clară, pe faţă, de tip mafiot", a explicat consilierul PNL.

Ce spunea Clotilde Armand

Pe 23 februarie, într-un mesaj pe Facebook, preluat apoi pe site-ul Primăriei, Clotilde Armand solicita preşedintelui PNL Sector 1, Sebastian Burduja, şi preşedintelui PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, să-l revoce din funcţia de consilier local pe Dan Podaru, după ce acesta a fost chemat de avocaţii firmei Romprest să depună mărturie într-un proces civil cu Primăria Sectorului 1.

"Un lucru grav se întâmplă astăzi în procesul în care cerem rezilierea contractului cu operatorul de salubrizare, la ora 15,00, este un termen important la Tribunalul Bucureşti. Judecătorii urmează să audieze ca martor un consilier local PNL, la solicitarea avocaţilor Romprest. Da, aţi auzit bine, un ales local - care este foarte vocal când se discută despre bugetul pentru salubrizare sau despre rezilierea contractului - este chemat să susţină cauza operatorului de salubritate. Cer public preşedintelui PNL Sectorul 1, Sebastian Burduja, şi preşedintelui PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, ca aleşii PNL să nu se implice în acest proces şi să-l revoce din funcţia de consilier local pe Dan Podaru. Un ales local trebuie să vegheze la cheltuirea corectă a banilor publici, nu să devină apărătorul unei firme private, ceea ce face acest consilier este un conflict de interese uriaş", scria atunci Clotilde Armand.

Ea considera că PNL şi PSD trebuie să se abţină când este vorba de contractul de salubritate atribuit firmei Romprest pe timpul lui Andrei Chiliman (PNL) şi modificat în mandatul lui Dan Tudorache (PSD), contract care a adus locuitorilor din Sectorul 1 un prejudiciu de 200 milioane euro.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

20:29
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară