Stanga
Dreapta

Gabriela Firea: „Nicușor Dan continuă manipulările.”

Gabriela M Bogdan, 16 noiembrie 2023, Ora 10:31

  • print
  • |
gabriela-firea-nicu-or-dan-continua-manipularile-51969-1.jpg

 

PSD București critică dur blocajul instituit în Capitală de primarul general Nicușor Dan în domeniul construcțiilor. Prin vocea președintelui PSD București, Gabriela Firea, social-democrații acuză manipulările primarului și cer de urgență decizii:

”Blocajul investițiilor din Capitală afectează grav economia, dar și bucureștenii. Cea mai bună dovadă este faptul ca primarul general nu a autorizat extinderea unui spital, chiar dacă a fost amendat pentru asta. Antreprenorii și cetățenii au ajuns să-și caute dreptate în instanțe de judecată.

Zilele trecute, Curtea de Apel București a decis definitiv că primarul general a fost amendat în mod corect de către ISC pentru că a refuzat să autorizeze construcția unui spital. Această hotărâre confirmă abuzurile din ultimii trei ani și ar putea fi o gură de oxigen pentru toți investitorii blocați ilegal. Bucureștenii vor plăti, însă, prețul deciziilor greșite ale primăriei, din acești ani, prin care s-au blocat dezvoltarea și investițiile private în Capitală.

Am discutat acest subiect la ședința organizației PSD București. Împreună cu prefectul Capitalei, parlamentarii, consilierii generali social democrați și liderii organizațiilor de sector din București, am stabilit pașii pe care trebuie să-i facem pentru debloca Bucureștiul.

Ideea vehiculată de cei care îl sprijină pe actualul primar, că blocarea sectorului construcțiilor în Capitală nu influențează economia este o manipulare. Efectele nu se simt imediat, ci în viitor și înseamnă alte probleme peste cele deja existente în oraș.

Decizia de a bloca investițiile din Capitală este de neînțeles pentru că în multe cazuri este în pericol finanțarea europeană. Modernizarea Institutului Clinic Fundeni sau a Institutului „Prof. dr. C.C. Iliescu”, în proiecte de peste 300 milioane de euro, este doar un exemplu de investiție în pericol. Iar aici nu mai vorbim de rechini imobiliari închipuiți, ci de proiecte pentru oamenii aflați în suferință.

Este un cost mult prea mare pe care-l plătesc acum bucureștenii din cauza unor decizii proaste și a lucrărilor dezorganizate. Nu uită nimeni, în special bucureștenii afectați, de lucrările la podul Grant care trebuiau începute vara, nu în toamna odată cu școlile și facultățile. Sau cum s-au pierdut 3 ani prețioși pentru finalizarea Pasajului Doamna Ghica.

Toate aceste lucruri merită spuse și discutate public, pentru ca cetățenii să poată înțelege campania de manipulare prin care primarul „salvează Bucureștiul”.”, scrie Gabriela Firea pe pagina sa de facebook.

 

FOTO:  g4media.ro

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

02:46
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară