Stanga
Dreapta

Lider USR, atac frontal la Nicușor Dan

Gabriela M Bogdan, 22 mai 2023, Ora 11:53

  • print
  • |
lider-usr-atac-frontal-la-nicu-or-dan-51693-1.jpg

Așa cum am arătat recent, tensiunile politice din București, în vederea anului electoral viitor, se acutizează. Iar dacă unele critici ale PSD, sau, deși mai discrete, chiar ale aliaților săi din PNL, la adresa lui Nicușor Dan ar mai fi de înțeles, extrem de interesantă a fost postarea din weekend a primarului Sectorului 2.

Încă de săptămâna trecută redacția noastră anunțase că mai mulți primari de sector au dat mesaje critice la adresa edilului, pe tema autorizațiilor necesare unor mari proiecte de infrastructură. Mai apoi, în contextul furtunii și al prăbușirii multor arbori, uneori provocând pagube însemnate sau chiar victime, primarul Radu Mihaiu a lansat un atac deloc voalat la Nicușor Dan: el i-a solicitat acestuia din urmă să elibereze avizele pentru defrişarea copacilor din Bucureşti, care în mod cert constituie un pericol pentru oameni. Mihaiu susține că există 1.624 de solicitări în acest sens, iar „toţi aceşti copaci periculoşi cad, rând pe rând, la fiecare furtună”.

Conform surselor noastre, declarația nu este întâmplătoare, ea confirmând informațiile conform cărora ostilitatea edililor subunităților administrative față de Nicușor Dan depășește deja mizele politice. Se spune că mulți dintre aceștia se plâng nu doar de slaba cooperare cu municipalitatea, ci chiar că proiectele lor ar fi blocate. Iar cum la anul toți speră la o nouă candidatură, se tem de o pieredere a voturilor cauzată de șicanele orchestrate de PMB.

Mai curios este faptul că și cel mai vehement susținător al lui Nicușor Dan, primarul Sectorului 6, liberalul Ciprian Ciucu, a reclamat tot întârzierea unor avize pentru eliminarea câtorva pomi de pe traseul care ar simplifica traficul în Prelungirea Ghencea.

Problema de mediu, invocată adesea de edilul Capitalei, nu și-a găsit încă răspuns decât într-o inițiativă a  mediului privat. Aparent paradoxal, tocmai cei împotriva cărora Nicușor Dan a pornit un război declarat - firmele din construcții, au lansat în cor un apel la dezbatere publică privind responsabilitatea administrației în dezvoltarea și întreținerea spațiilor verzi.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

08:47
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară