Stanga
Dreapta

Război total în Capitală!

Gabriela M Bogdan, 17 noiembrie 2023, Ora 11:36

  • print
  • |
razboi-total-in-capitala-1.jpg

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, susține că primarul Capitalei, Nicușor Dan, manipulează și transmite fake news pe scandalul legat de parcul IOR.

”Primarul general manipulează și distribuie fake news-uri! Cererea de anulare a retrocedării din Parcul IOR este la instanța competentă și are toate șansele să fie admisă.

Pe 9 octombrie, în calitate de Prefect, am depus la Tribunalul București cererea de chemare de judecată, în contradictoriu cu Primăria Municipiului București și a proprietarul terenului, pentru anularea Dispozițiilor de retrocedare a suprafeței de aproximativ 12 ha de teren din Parcul IOR.

Este vorba despre solicitarea de constatare a nulității absolute a Dispozițiilor Nr. 4333/18.05.2005 și Nr. 4334/18.05.2005 emise de către Primarul General al Municipiului București de la acea vreme, Adriean Videanu, prin care s-a restituit în natură terenul în cauză doamnei Cocoru Maria.

Am făcut acest demers pentru că am constatat lipsa de acțiune a primarului general. Nicușor Dan a promis că va ataca retrocedarea, nelegală, în instanță, dar, în fapt, nu a făcut niciun demers.

Prin acțiunea formulată i-am dat ocazia să susțină și în instanță ceea ce susține public, adică revenirea parcului în proprietatea municipalității. Timpul ne va demonstra că primarul general este vehement doar în fața presei, înainte de campania electorală. Declarațiile de astăzi ale acestuia sunt însă jenante. Un fake news evident, care nu are ce căuta la pupitrul unei instituții serioase.

Tribunalul București este instanța competentă, iar cererea pe care am depus-o se va judeca acolo. Modul în care este organizat Tribunalul, pe secții, este o chestiune internă, administrativă, care nu poate afecta judecarea dosarului.

În administrația publică, două dintre cele mai importante valori sunt responsabilitatea și asumarea. În cazul în care instanța va constata că amenda anunțată de primar în urmă cu două săptămâni este fantasmagorică și nu are temei legal, eventualele despăgubiri ar trebui să fie plătite de persoana fizică Nicușor Dan, nu de toți bucureștenii.”, scrie prefectul Capitalei.

 

FOTO:  ziare.com

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

00:36
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară