Stanga
Dreapta

Prima apariție publică a lui Eriksen după ce a suferit un stop cardiac în timpul meciului la Euro 2020

Gabriela M Bogdan, 5 august 2021, Ora 11:17

  • print
  • |
prima-aparitie-publica-a-lui-eriksen-dupa-ce-a-suferit-un-stop-cardiac-in-timpul-meciului-la-euro-2020-48980-1.jpg

 

Internaţionalul danez Christian Eriksen, mijlocaşul echipei italiene de fotbal Inter Milano, s-a reunit cu coechipierii săi, la două luni după stopul cardiac suferit în timpul EURO 2020.

Căpitanul Danemarcei s-a prăbușit pe gazon, în meciul cu Finlanda, după ce a suferit un stop cardiac, iar medicii au fost nevoiți să îl resusciteze. După mai multe manevre de resuscitare, Eriksen a fost readus la viață cu ajutorul defibrilatorului și transportat la spital.

Clubul a postat un clip pe conturile oficiale, aceasta fiind și prima apariție publică a mijlocașului. Eriksen a fost întâmpinat de colegi, printre care s-a aflat și Ionuț Radu, iar apoi a mers să discute și cu antrenorul Simone Inzaghi.  La final, jucătorii au ieșit la antrenament, iar fotbalistul a fost aplaudat de toți coechipierii săi, vizibil emoționat de moment.

Eriksen ar putea reveni pe gazon in 2022

Eriksen a suferit un stop cardiac în minutul 43 al meciului Danemarca – Finlanda (0-1), disputat pe 12 iunie la Copenhaga, în cadrul Grupei B a EURO 2020, fiind resuscitat pe gazon înainte de a fi transportat la un spital din capitala daneză, unde a fost operat. El a fost externat şase zile mai târziu, după ce medicii i-au implantat un defibrilator cardiac.

Football Italia susține că, în cel mai rău caz, danezul ar putea primi interdicție de a evolua în Serie A permanent, din cauza problemelor sale cardiace.

Legislația din Italia prevede reguli stricte în ceea ce privește condiția sportivilor, astfel că niciun atlet nu poate participa la competițiile oficiale dacă are nevoie de un asemenea dispozitiv ICD.

Astfel, în cel mai bun caz, el ar mai putea juca fotbal, dar fără acel dispozitiv, însă după ce acesta ar fi scos, fotbalistul ar urma să stea pe tușă șase luni înainte de a fi din nou evaluat pentru a afla dacă mai poate juca. Astfel, în cazul cel mai bun, Eriksen ar urma să joace din nou în februarie 2022.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

09:19
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară