Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Ciucă, cu ocazia Zilei Limbii Române: „Le sunt foarte recunoscător celor care păstrează identitatea naţională dincolo de graniţe”

Gabriela M Bogdan, 31 august 2022, Ora 10:45

  • print
  • |
ciuca-cu-ocazia-zilei-limbii-romane-le-sunt-foarte-recunoscator-celor-care-pastreaza-identitatea-nationala-dincolo-de-granite-51019-1.jpg BREAKING NEWS

 Premierul Nicolae Ciucă a transmis, miercuri, de Ziua Limbii Române, aprecierea tuturor celor care contribuie permanent la cunoaşterea, conservarea, perpetuarea şi evoluţia limbii române, menţionând că le este recunoscător celor care păstrează identitatea naţională dincolo de graniţe, familiilor de români care îşi învaţă copiii limba maternă şi cadrelor didactice care predau în alte ţări limba, cultura şi civilizaţia românească.

 „Astăzi este sărbătoarea limbii române, expresie fundamentală a identităţii noastre naţionale, care ne uneşte ca oameni şi leagă generaţiile peste timp. Mai mult decât un mod de a ne înţelege şi a ne recunoaşte între noi pretutindeni în lume, limba română este istorie, cultură, spiritualitate şi tezaur al mentalităţilor, de-a lungul istoriei milenare a poporului nostru, cu literatura ca expresie de vârf. Respect şi apreciere tuturor celor care contribuie permanent la cunoaşterea, conservarea, perpetuarea şi evoluţia limbii române: lingvişti, cercetători, profesori, filologi, scriitori, traducători, cititori, vorbitori iscusiţi, fie ei artişti sau oratori", a afirmat Ciucă.

Premierul a transmis aprecierea şi pentru toţi oamenii de stat români din ultimele decenii care au dat un curs occidental dezvoltării ţării noastre.

„Le sunt foarte recunoscător celor care păstrează identitatea naţională dincolo de graniţe, familiilor de români care îşi învaţă copiii limba maternă vorbind-o în căminul lor şi cadrelor didactice care predau în alte ţări limba, cultura şi civilizaţia românească, nu doar în cadrul instituţional creat de statul român pentru educaţia în diaspora. Nu în ultimul rând, îmi exprim aprecierea pentru toţi oamenii de stat români din ultimele decenii care au dat un curs occidental dezvoltării ţării noastre, astfel încât limba română să se numere, astăzi, printre cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene”, a mai spus Nicolae Ciucă.

 El a arătat că „generaţiile care vin din urmă trebuie să rămână legate de limba română”.

 „Conectarea la Occident şi la curente e necesară, oferind, prin "Unitatea în diversitate", şansa strălucirii trăsăturilor emoţionale şi spirituale pe care limba naţională le-a cuprins şi le păstrează vii în eternitate. La mulţi ani limbii române şi tuturor vorbitorilor de română din lume, conaţionali sau prieteni străini!", a mai transmis premierul.


 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

03:32
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară