Stanga
Dreapta

Grevă în intervalul orar 11–13. Motivul pentru care își întrerup profesorii activitatea

Gabriela M Bogdan, 17 mai 2023, Ora 11:13

  • print
  • |
greva-in-intervalul-orar-11-13-motivul-pentru-care-i-i-intrerup-profesorii-activitatea-51684-1.jpg

În cursul zilei de azi, 17 mai 2023, profesorii intră în grevă de avertisment. În intervalul orar 11:00 – 13:00, aceștia își vor întrerupe activitatea și vor ieși în stradă, pentru a-și cere și apăra drepturile. De asemenea, sindicaliștii din educație au anunțat, în prealabil, că pentru data de 22 mai 2023 pregătesc o altă grevă. Iată detaliile mai jos, în articol.

În cursul zilei de miercuri, 17 mai 2023, profesorii participă la o grevă de avertisment. Aceasta se va desfășura în intervalul orar 11:00 – 13:00, perioadă în care profesorii își încetează, voluntar și colectiv, activitatea. Vor ieși în stradă și își vor cere și apăra drepturile. Protestele, însă, ar putea afecta buna desfășurare a examenelor naționale.

Profesorii doresc să aibă parte de o creștere a salariilor, să existe investiții în infrastructura unităților de învățământ, să se reducă birocrația și să existe mai multe măsuri pentru prevenirea incidentelor violente în școli. În intervalul menționat anterior, elevii nu vor face cursurile pe care le au în orar, însă vor fi supravegheați de profesorii de la clase.

Profesorii își cer drepturile. Greva de avertisment are loc azi, 17 mai 2023

Liderul sindical Simion Hăncescu (FSLI), în cadrul conferinței de presă, a declarat că există posibilitatea ca desfășurarea examenelor naționale să fie perturbată de grevă.

„Vina nu este a noastră, nici a oamenilor din sistem, este a guvernanților. Ei trebuie să se gândească, a lor este vina, dacă se va întâmpla, repet, să nu se dea examenele naționale sau să se decaleze”, a declarat liderul sindical.

Pe de altă parte, pe lângă greva de avertisment, care are loc pe 17 mai, sindicaliștii plănuiesc o grevă generală.  Aceasta ar urma să se desfășoare pe 22 mai 2023. Așa cum arată legea, o grevă generală ar putea avea loc doar în condițiile în care se desfășoară, în prealabil, greva de avertisment. Aceasta nu trebuie să dureze mai mult de două ore. În plus, legea arată că greva generală trebuie să aibă loc la cel puțin două zile de când este pusă în aplicare cea de avertisment.

„Greva generală va fi precedată, conform prevederilor legislației în vigoare, de declanșare a unei greve de avertisment. Va avea loc cu începere din 17 mai, în intervalul orar 11-13, cu încetarea tuturor activităților specifice care ar trebui să se desfășoare în unitățile de învățământ preuniversitare de învățământ preuniversitar”, a declarat marți Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

06:19
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară