Stanga
Dreapta

Mesajul președintelui de Ziua Armatei: „războiul din Ucraina ne afectează viața de zi cu zi”

Gabriela M Bogdan, 25 octombrie 2022, Ora 11:13

  • print
  • |
mesajul-pre-edintelui-de-ziua-armatei-razboiul-din-ucraina-ne-afecteaza-viata-de-zi-cu-zi-51204-1.jpg

Președintele Klaus Iohannis a explicat, într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Armatei, că războiul din Ucraina ne afectează și în viața de zi cu zi, dar a făcut un apel la unitate din partea populației.

 

”Traversăm o perioadă marcată de o accentuată incertitudine, iar efectele acestor provocări complexe ne afectează și viața de zi cu zi.

În actualul context dificil, direcția noastră este clară: rămânem uniți și hotărâți, ancorați în valorile și simbolurile care ne definesc și ne dau putere ca națiune, și întărim cooperarea cu aliații și partenerii noștri.

Armata a fost și va continua să fie simbolul tenacității și o componentă esențială în evoluția României, contribuind major la parcursul țării noastre către statutul de stat democratic, ireversibil atașat valorilor euro-atlantice.

Participarea activă a militarilor noștri în diferite teatre de operații, timp de peste 20 de ani, a susținut consolidarea României în NATO ca un aliat credibil și stabil, a cărui securitate are la bază statutul de membru al NATO și al Uniunii Europene, precum și Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, care se află la cel mai înalt nivel de cooperare în domeniul apărării.

România are un loc distinct în cadrul NATO și o calitate incontestabilă de furnizor de securitate în regiunea Mării Negre și pe Flancul Estic al Alianței Nord-Atlantice.

În ultimii ani a crescut constant prezența Aliată în țara noastră, fiind operaționalizate pe teritoriul României o serie de structuri de comandă și control și de luptă NATO.

Odată cu deteriorarea accentuată a mediului internațional de securitate, ca urmare a războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, s-a mărit semnificativ numărul militarilor NATO aflați în țara noastră.

Împreună cu partenerii și aliații noștri suntem mai puternici și salut și cu această ocazie prezența acestora în România, ca dovadă a hotărârii de neclintit a NATO de a consolida și apăra Flancul Estic și regiunea Mării Negre.

Prin deciziile adoptate la Summitul Alianței de la Madrid, din această vară, ne-am asigurat că acest proces va fi unul continuu, elaborat pe termen lung, ca răspuns la toate aceste provocări de securitate cu care ne confruntăm.”, a spus Klaus Iohannis.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

16:02
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară