Stanga
Dreapta

Arena Națională nu respectă normele ISU în vigoare

Gabriela M Bogdan, 2 august 2021, Ora 12:31

  • print
  • |
arena-nationala-nu-respecta-normele-isu-in-vigoare-48949-1.jpg

 

Descoperire șocantă,  toate stingătoarele din interiorul stadionului sunt în afara perioadei de valabilitate a verificărilor periodice obligatorii.

 Arena Națională e funcțională și a găzduit meciuri pe tot parcursul lunii iulie, deși nu respectă normele ISU în vigoare!

 Gazeta Sporturilor a descoperit că extinctoarele care sunt în interior se află în afara perioadei de valabilitate a verificărilor periodice obligatorii.

 Pe etichetele acestora apare ca dată de expirare luna iunie 2021, iar hirdanții din stadion au avut ultima verificare cu mai bine de 7 luni în urmă, în condițiile în care din iulie s-au disputat meciuri în Supercupă, în Liga 1 și în Conference League. GSP: Arena Națională nu respectă normele de siguranță la incendiu.

De asemenea, punctele PSI (Prevenirea și stingerea incendiilor) arată deplorabil. Nu sunt dotate cu absolut nimic, ușile sunt rupte, doar pânzele de păianjeni sunt prezente și două lăzi de nisip, fără alte ustensile necesare.

 În plus, zona de acces rezervată mașinilor de pompieri, care e marcată special și care chiar poartă un anunț mare că nu trebuie blocat spațiul respectiv, e ocupată: acolo sunt depozitate lămpile care ajută gazonul la procesul de fotosinteză. Niciun eveniment, indiferent că e sportiv sau de altă natură, nu poate fi găzduit de o clădire dacă aceasta nu respectă toate normele Inspectoratului pentru Situații de Urgență, conform legislației în vigoare.

Primăria Municipiului București a încheiat un contract cu firma Fire & Rescue Services, în baza căruia aceasta trebuia să se ocupe de verificare și validarea, conform normelor ISU, pentru stingătoarele respective.

 Firma Fire & Rescue Services a ajuns, în aprilie 2021, în vizorul oamenilor legii, fiind acuzată într-un dosar instrumentat de procurori, că, printre altele, bifa fictiv anumite verificări ale echipamentelor de protecție.

 Potrivit anchetatorilor, societatea, care a încheiat, începând cu 2019, contracte cu instituții publice și private de interes național, serviciile prestate nu erau conforme cu legile în vigoare.

Pentru fiecare verificare administratorul încasa între 250 de lei şi 500 de lei. Totul era însă bifat fictiv, acuză anchetatorii, citați de Gazeta Sporturilor. Societatea înființată în 2014 a raportat 65 de angajați pentru anul 2020, Balanța indică venituri de 2,8 milioane de euro, cu un profit de aproape 1,5 milioane de euro.

 Pe Arena Națională s-au disputat nu mai puțin de 5 partide în luna iulie: Supercupa României și câte două jocuri acasă pentru FCSB și Rapid. Ultimul meci a avut loc vinerea trecută, Rapid – Farul 0-0.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

23:31
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară