BREAKING NEWS: Câinii fără stăpân, o afacere prosperă a escrocilor pe de internet
Claudiu Constantin, 26 octombrie 2022, Ora 15:07
- |
- Tweet
Fără serviciu, cu un copil minor în întreţinere, trăind o poveste de dragoste alături de un individ, Isabela Elena Alexandru din Constanţa, trăieşte pe picior mare pe seama căţeilor fără adăpost, bietele necuvântătoare nevinovate scoţând-o din sărăcia în care trăia în urmă cu trei ani.
Escrocii nu se mai chinuie să înfiinţeze asociaţii, ci cerşesc pe internet ca persoane fizice, fără teamă de fiscul autohton.
Cei cu vechime în cerşetorie pe internet (ciber-cerşetorie) şi versaţi aşa cum este Isabela Elena Alexandru aleg în mod expres câini bolnavi, accidentaţi, cu malformaţii şi folosesc şi copiii, cum este cazul acesteia, pentru ca impactul emoţional la vederea unor imagini cumplite să fie cât mai mare şi victimele – a se citi ‘’fraierii’’ – să fie cât mai generoşi.
Care sunt ‘’abilităţile’’ şi însuşirile pe care trebuie să le posede un escroc care se foloseşte de suferinţa căţeilor fără stăpân? În primul rând, trebuie să posede o imaginaţie debordantă, fiindcă ‘’mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană!”, iar concurenţa în domeniu este acerbă. Obligatoriu trebuie să cunoască limba engleză, fiind prioritară, având în vedere că majoritatea fraierilor vizaţi în cerşetoria internaţională fac parte din Europa.
Cerşetorii de donaţii, la fel ca traficanţii sunt împărţiţi pe ţări, pe categorii sociale, dar sunt strâns legaţi între ei de scopul lor comun: excrocarea naivilor!
Atenţie! Există posibilitatea ca asociaţiile şi fundaţiile să solicite donaţii, aspect reglementat de Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000, dar aceasta se referă strict la asociaţii şi fundaţii, ori individele despre care scriem noi cerşesc bani pe internet, în calitate de persoane fizice. Deşi toate aceste cerşetoare se cunosc între ele şi ar putea să se asocieze, intrând astfel în legalitate, ele prefer să lucreze pe cont propriu, din două motive: lăcomia (nu trebuie să împartă bani cu nimeni) şi lipsa controalelor (ong-urile sunt obligate să depună periodic situaţia financiară la Fisc şi trebuiesc justificate cheltuielile).
Iată de ce aceste persoane preferă să renunţe la serviciu şi să cerşească bani din faţa calculatorului pozând în ‘’mari iubitoare de animale’’.
În urmă cu câţiva ani, în satul Runcu, comuna Pantelimon, judeţul Constanţa, o englezoaică pe nume Elizabeth Campbel a cumpărat un teren punând bazele unei afaceri clandestine, înfiinţând un adăpost pentru căţeii fără stăpân.
Până în anul 2020, de afacerea englezoaicei în România s-a ocupat Alexandra Sărăceanu Isabela care, din motive necunoscute a plecat lăsând în locul ei pe Isabela Elena Alexandru.
Elizabeth şi Isabela Alexandru au câteva grupuri speciale de donaţii pentru membrii din Marea Britanie. Aceştia sunt minţiţi că adăpostul este legal, prezentându-le o rezervare nume Asociaţia Lisabela Paws, în realitate această asociaţie nu există, adăpostul este unul clandestin, fără nici o autorizaţie de funcţionare.
Banii din donaţii intră în conturile poprii, prin PayPal Revolut, pe numele Elizabeth Campbel, care locuieşte în Anglia şi pe un card Revolut in Romania
Mai pot exista dubii cu privire la faptul că această femeie este una ‘’ cinstită’’, care înşeală credulii şi organele fiscale, o afaceristă pe spinarea câinilor suferinzi? Cerşetoria a atins la această femeie cote inimaginabile, la fel şi veniturile realizate din această activitate ilegală.
Isabela Elena Alexandru se plânge că nu are condiţii, trăieşte în mizerie dar mai ales trebuie să adune ‘’tone de rahat’’. Aspectul acesta, cu strânsul rahatului de câine a devenit un leitmotiv obsesiv pentru toate ‘’salvatoarele’’ care trăiesc pe spinarea câinilor. Păi dacă sunteţi aşa devotate cauzei şi pozaţi în mari iubitoare de animale, atunci de ce vă plângeţi, fiindcă nu va obligă nimeni să vă alegeţi ocupaţia asta clandestină? Faptul că strâng ‘’ tone de rahat’’ aşa cum se exprima Isabela Elena Alexandru – le îndreptăţeşte să cerşească bani şi să comită infracţiunile de înşelăciune şi evaziune fiscală? După mintea lor, DA.
În urmă cu doi ani, Isabela Elena Alexandru stătea într-o casă cu chirie, pentru care plătea 100 euro lunar şi îşi câştiga existenţa din vânzarea hainelor cumpărate din Turcia, iar mama acesteia locuia în casa bătrânească de la ţară. În prezent, Isabela şi-a cumpărat o vilă, în comuna Valul lui Traian din Constanţa şi-a tras un bolid de lux marca Audi, pozând pe reţelele de socializare ca fiind o mare afaceristă.
Observ că nimeni nu se întreabă din ce prosperă aceste ‘’salvatoare’’ mai ales că ele susţin că toţi banii obţinuţi din donaţii, (la care nu au dreptul deoarece ele nu reprezintă asociaţii sau fundaţii abilitate prin lege să obţină astfel de venituri!) se folosesc strict în folosul animalelor: hrană, tratamente medicale, sterilizări, cipuri, etc.
Atunci ‘’salvatorii’’ de profesie din ce mai trăiesc, din moment ce nu au altă ocupaţie şi nici alte venituri? Oare vilele, autoturismele de lux, aurul cu care se afişează sunt ‘’donaţii’’ speciale pentru munca pe care o prestează în faţa calculatorului?
Cine are răbdare să parcurgă pagina de Facebook a lui Isabela Elena Chelaru (după numele de fată, fiind în divorţ cu soţul) poate constata o abilitate ieşită din comun în arta manipulării.