Stanga
Dreapta

Agenția Națională de Integritate a constatat un nou lot de aleși locali, în incompatibilitate și conflict de interese

Gabriela M Bogdan, 19 octombrie 2021, Ora 11:35

  • print
  • |
agentia-nationala-de-integritate-a-constatat-un-nou-lot-de-ale-i-locali-in-incompatibilitate-i-conflict-de-interese-49514-1.jpg

 

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat Comisia de disciplină, în cazul a nouă persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010, după cum urmează:

MILITARU LIVIU,

ADVERTISING

Secretar general al Com. Sălcuța, Jud. Dolj

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În exercitarea funcției publice de conducere, MILITARU LIVIU a întocmit două acte administrative privind avansarea și promovarea în funcția contractuală a soției sale, respectiv numirea acesteia în funcție publică, prin modificarea Statului de funcții al Primăriei Sălcuța.

Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003. 

VLAD IOAN FLORIN,

Funcționar public în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Hunedoara

INCOMPATIBILITATE

Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 21 aprilie 2003, întrucât deține și exercită simultan cu funcția publică în cadrul A.J.F.P. Hunedoara și funcția de expert tehnic judiciar în sectorul privat, activitățile desfășurate de către acesta în sectorul privat fiind în legătură directă cu atribuțiile exercitate în calitate de funcționar public.

 

Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 94, alin. (1) (text în vigoare până la data de 01.01.2011) și dispozițiile art. 96 alin. (1) (text în vigoare începând cu data de 01.01.2011) din Legea nr. 161/2003.

CÎRLIG DANIELA,

fost Manager al Spitalului “Dr. Karl Diel”Jimbolia, Jud. Timiș

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada exercitării funcției de manager (05 decembrie 2017 – 31 martie 2021), CÎRLIG DANIELA întrucât a încheiat și semnat în calitate de manager al spitalului, acte administrative cu privire la încadrarea și promovarea profesională a unor rude și afini, în cadrul Spitalului “Dr. Karl Diel” Jimbolia, încălcând prevederile art. 178, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 95/2006.

BADEA VALERIA,

fost Manager al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. Ioan Aurel Sbarcea” Brașov

INCOMPATIBILITATE

În perioada iunie 2016 – ianuarie 2019, a exercitat simultan funcțiile de manager al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. Ioan Aurel Sbârcea” Brașov și cea de medic titular în cadrul propiului Cabinet Medical De Obstetrică – Ginecologie, încălcând prevederile art. 178, alin. (1), lit. a) și alin. (4) din Legea nr. 95/2006.

MAGHIAR MARCEL,

Director financiar-contabil în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, Jud. Bihor

INCOMPATIBILITATE

MAGHIAR MARCEL se află în stare de incompatibilitate, întrucât,  exercită simultan cu funcția de director-financiar contabil în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea și funcțiile de administrator în cadrul unei societăți comerciale (începând cu data de 22 noiembrie 2016) și cenzor în cadrul unei alte societăți comerciale (începând cu data de 14 mai 2021), încălcând prevederile art. 178,  alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006.

Menționăm faptul că MAGHIAR MARCEL a mai exercitat funcția de cenzor simultan cu funcția de director financiar-contabil în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea și în perioada 04 mai 2018 – 04 mai 2021, încălcând prevederile art. 178,  alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006.

IANA COSMIN-ADRIAN,

Funcționar public cu statut special în cadrul Poliției Mun. Râmnicu Vâlcea

SESIZARE COMISIA DE DISCIPLINĂ

În perioada exercitării funcției publice cu statut special, IANA COSMIN-ADRIAN

s-a implicat în activități privind și aflate în legătură cu o societate comercială, încălcând prevederile art. 45, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului.

MITON CONSTANTIN IULIAN,

Funcționar public cu statut special în cadrul Penitenciarului Iași

INCOMPATIBILITATE

Începând cu data de 06 martie 2019  se află în stare de incompatibilitate, întrucât,  deține și exercită simultan cu funcția publică cu statut special și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei societăţi comerciale, activitățile desfășurate de către acesta în sectorul privat fiind în legătură directă cu atribuțiile exercitate în calitate de funcționar public cu statut special, încălcând  prevederile  art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

VRANCIU ANDREI GENOVEL,

Funcționar public cu statut special în cadrul Penitenciarului Iași

INCOMPATIBILITATE

În perioada 06 martie 2019 – 06 februarie 2020, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât,  a deținut și exercitat simultan cu funcția publică cu statut special și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei societăţi comerciale, activitățile desfășurate de către acesta în sectorul privat fiind în legătură directă cu atribuțiile exercitate în calitate de funcționar public cu statut special, încălcând  prevederile  art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

RAHĂU MARIANA AURORA,

Funcționar public de conducere în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Tulcea

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada 10 iulie 2017 – 19 martie 2020, având un interes personal de natură patrimonială,  RAHĂU MARIANA AURORA a semnat și avizat înscrisuri referitoare la două societăți comerciale al căror administrator este soțul acesteia, încălcând dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 79, lit. a) și c) din Legea nr.161/2003.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ziarulatak.ro Web analytics

00:27
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară