Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Asasinii afaceristului din Vrancea, condamnaţi la închisoare pe viaţă

Gabriela M Bogdan, 4 august 2021, Ora 11:35

  • print
  • |
asasinii-afaceristului-din-vrancea-condamnati-la-inchisoare-pe-viata-48965-1.jpg BREAKING NEWS

 

Cei patru inculpaţi care au participat la uciderea omului de afaceri Constantin Chiriţă au fost condamnaţi de Tribunalul Vrancea la pedepse cuprinse între 24 de ani de închisoare şi detenţie pe viaţă, informează Agerpres.

 Au fost condamnați la închisoare pe viață, pentru omor calificat, Bogdan Ionuț Sprînciană și Gheorghe Vasile Văscăuţanu. Marius Daniel Cruceanu a fost condamnat la 24 de ani de închisoare pentru complicitate la omor, în timp ce un alt inculpat din dosar, Iosif Pompiliu Gabriel, a fost condamnat la 27 de ani şi 4 luni de detenţie pentru instigare la omor calificat. 

Decizia în cazul celor patru inculpaţi nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile.

Pe 22 februarie 2019, Constantin Chiriţă, un om de afaceri în vârstă de 61 de ani, patronul mai multor case de schimb valutar din Focşani, a fost găsit decedat într-un autoturism, pe raza comunei Slobozia Ciorăşti.

Bărbatul prezenta două plăgi prin împuşcare. Principalii suspecţi au fost identificaţi la trei zile după comiterea faptei, în timp ce încercau să iasă din ţară.

În aprilie, nevestele asasinilor care au executat un afacerist din Vrancea au fost reţinute, după ce au scos la vânzare arme militare letale.

Omul de afaceri, urmărit două luni

Potrivit anchetatorilor, victima ar fi fost urmărită timp de aproape două luni, timp în care suspecţii au pregătit acţiunea în sine.

 Aceştia au achiziţionat un autoturism de teren căruia i-au schimbat culoarea, au montat o bară metalică de protecţie în partea din faţă, i-au montat plăcuţe cu număr fals de înmatriculare.

Totodată, s-au interesată prin rândul cunoştinţelor din judeţul Vrancea asupra programului victimei, asupra orei la care aceasta pleacă zilnic de la locul de muncă către localitatea de domiciliu Slobozia Ciorăşti, în acelaşi timp verificând traseul pe care victima îl parcurge zilnic. Maşina omului de afaceri Constantin Chiriţă a fost tamponată în timp ce acesta se îndrepta spre casă, pe drumul judeţean spre localitatea Slobozia Ciorăşti, iar ulterior asupra victimei au fost trase două focuri de armă, care i-au provocat decesul.

 Suspecţii nu au putut deschide maşina victimei, în care se aflau importante sume de bani, respectiv 30.000 euro, 20.000 lire sterline şi câteva sute de mii de lei şi s-au grăbit să părăsească locul faptei de teama de a nu fi identificaţi de alţi participanţi la trafic.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

11:43
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară