Stanga
Dreapta

Jurnalista Adina Anghelescu despre Turnatoarea Carmen Haiducu Ce ascunzi, tu, domnişoara denunţător ?

ro.ro, 16 februarie 2020, Ora 10:22

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47877-1.jpg

Priveam în ecranul unei televiziuni si o ascultam deunăzi de domnişoara denunţătoare a profesorului dr. Mircea Beuran cum povestea marea ei ispravă. Şocant. Nu am văzut pînă acum aşa amestec de tupeu neruşinat cu dorinţa de a prosti telespectatorii şi de a manipula într-o manieră grosolană doar pentru a-şi susţine demersul reuşit prin săltarea şi arestarea celui de la care, dacă vroia, avea ce învăta şi ar fi avut şansa de a ocupa oriunde un post de chirurg dacă era şi valoroasă.

Aş vrea să răspundă, tot public, şi cu sinceritate, această domnişoară care putea face carieră la SRI mai bine decât într-un spital, la câteva chestiuni. Nu de alta, dar timpul va lucra în defavoarea ei, aşa cred eu, şi va dovedi că domnişoara a fost doar bisturiul folosit de alţii ca să taie degetele lui Mircea Beuran spre fericirea celor ce au folosit-o pe post de păpuşică denunţătoare.

Dragă domnişoară doctor, fătucă dragă, ce ai căutat tu la ditamai rectorul UMF, la prof. Ioanel Sinescu, în urmă cu un an şi jumătate, să îl rogi să te sprijine să rămâi în Spitalul Floreasca? De ce nu te-ai dus direct la prof. Beuran, dacă tu susţii că Beuran era cel care deţinea toate funcţiile necesare ca să-ţi scoată ţie post la secţie şi să rămâi tu la Urgenţă, pentru că acolo vrei tu şi nu în altă parte? De ce la Floreasca şi nicăieri în altă parte? Erai aşa de îndrăgostită de avalanşa din gărzile de la acest spital sau conştientizai că nu competenţa şi profesionalismul te-ar putea propulsa vreodată, mai sus, în cariera de chirurg?

Cred că tu, dragă tânără neliniştită domnişoară doctor, ai crezut că profesorul Sinescu îşi va trafica influenţa asupra profesorului Beuran, doar pentru că ai tu genele lungi şi privirea de păpuşică Barbie. Cum ai făcut? Te-ai sculat dis de dimineaţă, ai băut o cafeluţă energizantă, te-ai pudrat, te-ai aranjat şi ai plecat spre UMF convinsă că vei avea succes la rector? Te-ai dus la profesorul Sinescu şi i-ai zis să te sprijine. Bravooo....Ai crezut că merge, probabil, ca pe vremea unui renumit rector supranumit în sistem „Dinozaurul”, când tinerii medici ştiau că doar cu „sprijinul” lui se putea avansa pe treptele carierei? Pe vremea aia, toată floarea medicinei cunoştea aceste aspecte, dar vremurile astea s-au cam dus. Şi, ca să ştii, nici pe vremea aia nu îşi aranjau toţi examenele. Ci doar cei mai slabi. Tu te-ai purtat ca o iniţiatoare de infracţiuni. Ai încercat să îl instigi pe prof. Sinescu să facă trafic de influenţă. Nu a ţinut. Că dacă ţinea, probabil că Sinescu ar fi fost primul săltat. După un timp scurt, probabil că ţi-ai zis că lucrurile s-or fi aranjat de „sus” şi te-ai dus în cabinet peste prof. Beuran.Cum ai făcut? Ai rămas după vreo gardă şi l-ai aşteptat, sau era înainte de a intra de gardă? Ar fi interesant să ne zici.

Să continuăm. În decembrie 2018 te-ai dus în cabinetul şefului de secţie, prof. Beuran. Tu, doctoranda, timidă, aveai la purtător, zici tu, o cutie de 35 de lei în care pusesei 10.000 de euro. Cum i-ai zis? Ia de aici, domnule profesor, un cadou de Sărbători? Că tocmai urma să vină Crăciunul. Dar de ce să te cred eu pe tine? Poate o fi fost o cutie cu ciocolată sau, cine ştie, un caltaboş. Ştii să faci caltaboş? Aici, zici tu, că profesorul, după ce ar fi primit bani, ţi-ar fi promis că o să scoată în ianuarie 2019 un post. Special pentru viitorul mătăluţă şi ca să rămâi la Urgenţă, că astă doleanţă aveai! A trecut 2019. Timp în care tu ai sperat, şi ai tot sperat că profesorul o să scoată acel post. Dar uite că nu a fost aşa. Nimic. Niente! De ce oare? Păi, dacă primea bani de la tine nu crezi că făcea un minim gest în favoarea ta? Nimic, niente, nada!

După scandalul iscat cu masa de operaţie care s-a aprins în timpul unei operaţii la care profesorul Beuran nici nu a asistat în acea fază, când a avut loc incidentul, profesorul a fost destituit din funcţia de şef Secţie. Aha, ţi-oi fi zis tu în mintea ta, cum să faci să te apropii de actuala conducere? La Floreasca tocmai fusese numit şef de secţie soţul doamnei consilier de la Cotroceni. Domnul doctor chirurg Păun. Care mai condusese interimar Floreasca. Şi care acum conduce o secţie de chirurgie. Ia vezi, poate scoate el un post pentru tine, cine ştie...Eee, iată o rază de soare...

Înainte cu o zi de a pica în Parlament, Guvernul Orban a dat, printre cele 25 de ordonanţe, şi pe aia care nu face altceva decât să deschidă calea privatului să devină şi mai bogat de la săracul de sistem public de Sănătate. A ieşit Raef Arafat şi a criticat această ordonanţă. A ieşit şi profesorul Beuran. Asta a fost prea de tot. S-au deranjat apele. Sus. Ei bine, aici cred eu că a fost momentul tău, dragă domnişoară! Cine te-a sfătuit să fugi repede să depui denunţ împotriva lui Beuran? Şi ce ţi s-a promis în schimbul acestei manevre? Că tot de la tine aflarăm toţi că situaţia ta nu e deloc roz. Uite, cu guriţa ta ai zis aşa:

“Am purtat aceste discuţii, nu s-au concretizat, ba chiar în ultima vreme mi s-a pus în vedere că voi termina programul de gărzi şi nu mai sunt eligibilă pentru vreun post”. Ghinion, ghinion, domnişoară! Cine te ajută acuma? Cine şi ce ţi-o fi promis? Cum mai rămâi, dragă fătucă, la Urgenţă? Că doar acolo şi numai acolo vrei tu şi nu înţeleg de ce!

Îţi dau un sfat. Spune adevărul. E bună şi spovedania la o biserică, la un preot cu har, dar în timpul acesta un chirurg renumit, fostul tău şef, doctorando dragă, stă în arest la domiciliu şi nu poate să-şi vadă pacienţii operaţi, nici nu poate să salveze alte vieţi.

“Nu este moral să oferi bani, dar nu aveam altă soluţie, nu îi face nimănui plăcere să ofere bani, nici mie nu mi-a făcut”. Aşa ai declarat. Măi, domnişoara chirurg, eu nu iau în considerare ce se vorbeşte prin spital de tine, că ai fi varză din punct de vedere profesional, dar dacă tu eşti aşa de tare şi de bazată, te poţi duce oriunde e post liber să concurezi şi să profesezi. De ce, moţ, vrei tu numai la Floreasca? Dacă ne luăm toţi după ce ai declarat, ar însemna să credem că toţi cei care sunt pe posturi la Urgenţă sau în alte spitale au ajuns doar aşa, prin dări de mită. Nu ţi-e ruşine de colegii tăi? 

PS- Mai am un sfat şi pentru făcătorii de legi din ţara asta. Introduceţi odată text de lege prin care denunţarea unei infracţiuni să poată fi făcută în maxim şase luni (sau şi mai puţin!) de la data săvârşirii ei, altfel veţi lăsa acestă nişă extrem de periculoasă celor care vor să se răzbune, celor care işi fac propriile jocuri sau fac jocurile altora, fără ca lor să le fie atins vreun fir de păr, fără ca cei care sunt parte a infracţiunii (iniţiator sau complice) să răspundă penal!

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

13:32
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară