Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Daune de peste 300.000 de euro cerute artistului, Petrică Mâțu Stoian, într-un proces post-mortem

Gabriela M Bogdan, 11 ianuarie 2022, Ora 11:23

  • print
  • |
daune-de-peste-300-000-de-euro-cerute-artistului-petrica-matu-stoian-intr-un-proces-post-mortem-49958-1.png BREAKING NEWS

 

Petrică Mâțu Stoian a câștigat un proces post-mortem. Un producător i-a cerut daune de peste 300.000 de euro, dar artistul a câștigat în instanță. Sentința dată de magistrați nu este, însă, definitivă.

Procesul a durat aproape nouă ani. Petrică Mâțu Stoian a fost acuzat că ar fi încălcat un contract și i s-au cerut daune în valoare de 300.000 de euro. Administratorul casei de producție West Music din Craiova l-a acuzat pe cântăreț că a încălcat un contract pe care l-ar fi încheiat în 2007.

Artistul își cedase drepturile pentru 5 albume înregistrate (100 de melodii) și ar fi primit 25.000 de euro. De asemenea, se angajase ca timp de 10 ani să cânte acele melodii doar în concerte. Altfel, penalitățile ar fi fost de 10.000 de euro pentru fiecare melodie folosită.

În anul 2011, un CD  are conținea mai multe melodii din cele cesionate a fost vândut alături de o revistă cunoscută. La vremea respectivă, producătorul l-a dat în judecată pe Petrică Mâțu Stoian și i-a cerut daune. Sentința a fost dată la două săptămâni după ce interpretul de muzică populară s-a stins din viață. Instanța i-a dat dreptate artistului, deoarece nu a existat vreo dovadă că acesta ar fi semnat vreun contract.

Artistul s-a stins din viață pe patul de spital

Artistul urma un tratament post-COVID la o clinică privată din Caraș-Severin. Starea lui de sănătătate, însă, s-a deteriorat rapid. Tușea cu sânge, iar ulterior a fost transportat la Spitalul de Urgență din Reșița acolo unde s-a și stins din viață.

 

Petrică Mâțu Stoian s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna – Plaiul Cloșanilor, în județul Mehedinți. După ce și-a făcut debutul în cadrul emisiunii ”Tezaur Folcloric”, fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu, Petrică Mâțu Stoian a participat la numeroase festivaluri de folclor si a câștigat numeroase premii.

Era angajat din 1955 la Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu, iar repertoriul lui era compus din cântece folclorice de veselie, tradiții de nuntă sau de înmormântare și doine populare transmise din generație în generație.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

22:57
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară