Stanga
Dreapta

Incendiile din Rusia amenință cel mai important centru nuclear

Gabriela M Bogdan, 9 august 2021, Ora 11:23

  • print
  • |
incendiile-din-rusia-ameninta-cel-mai-important-centru-nuclear-49012-1.jpg

 

Autorităţile ruse au instituit duminică situaţie de urgenţă publică în oraşul Sarov, 370 kilometri est de Moscova, unde se află un important centru de cercetări nucleare, în urma extinderii incendiilor de pădure din rezervaţia naturală Mordovia în regiunea Novgorod.

"Incendiile se răspândesc pe teritoriul regiunii Nijni Novgorod. În acest sens, am semnat un decret privind introducerea situaţiei de urgenţă în oraş", a declarat edilul general al oraşului Sarov, Aleksei Safonov.

Instituirea stării de urgenţă va facilita mobilizarea unor forţe suplimentare pentru combaterea dezastrului, a explicat el, adăugând că, la ora actuală, au fost mobilizate echipe ale Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, ale Gărzii Naţionale (Rosgvardia) şi unităţi de intervenţie ale oraşului şi centrului nuclear, unul dintre cele mai importante din Rusia.

Acesta este însă doar unul din numeroasele incendii care afectează în prezent Federaţia Rusă. Regiunea siberiană Saha, în nord-estul ţării, a fost lovită în mod deosebit. Zeci de case au ars aici, iar locuitorii au fost evacuaţi în zone mai sigure.

În acelaşi timp, televiziunea de stat rusă a difuzat imagini cu oraşe din regiunile Irkuţk şi Krasnoiarsk din estul Siberiei, învăluite în fum.

Autorităţile ruse au declarat că aproximativ 3,5 milioane de hectare - un teritoriu echivalent cu suprafaţa Serbiei şi a Muntenegru la un loc - sunt cuprinse de flăcări. Experţii ruşi de mediu şi reprezentanţi ai Greenpeace apreciază că sunt cele mai grave incendii de când se fac monitorizări asupra acestui fenomen în Rusia.

Pe de altă parte, echipe de intervenţie din regiunea Amur, care se învecinează China, luptă împotriva inundaţiilor după căderea unor precipitaţii abundente în zonă. Şase poduri şi străzi, însumând 80 de km, se află sub ape, în timp ce aproximativ 24 de comunităţi sunt rupte de lumea exterioară din cauza inundaţiilor de-a lungul râului Amur, a declarat ministrul regional al transporturilor, Aleksandr Selenin.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

08:05
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară