Stanga
Dreapta

Inundațiile fac ravagii! Pompierii sar în ajutorul oamenilor aflați la ananghie în cele 11 județe ale țării

Gabriela M Bogdan, 13 decembrie 2021, Ora 11:38

  • print
  • |
inundatiile-fac-ravagii-pompierii-sar-in-ajutorul-oamenilor-aflati-la-ananghie-in-cele-11-judete-ale-tarii-49855-1.jpg

 

Pompierii au intervenit în ultimele 24 de ore la inundații care au afectat case, curți și drumuri din 33 de localități din 11 județe, a anunțat luni dimineața Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

În ultimele 24 de ore, precipitațiile au produs efecte în 33 de localități din 11 județe: Argeș, Buzău, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Gorj, Mehedinți, Maramureș, Prahova, Vâlcea și Vrancea.

Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 17 case, 12 beciuri/subsoluri, 13 curți, 3 anexe gospodărești, 1 pasaj pietonal, cât și pentru degajarea a 9 copaci și 1 stâlp de electricitate căzuți pe carosabil, fiind afectate 2 imobile și 1 autoturism.

Situații deosebite au fost înregistrate în județele Prahova, Vrancea și Vâlcea, zone în care precipitațiile au produs viituri sau o surpare de teren.

În județul Prahova, pe raza localității Sinaia s-a produs o surpare de teren ca urmare a eroziunii malului pârâului Vânturiș, fiind în pericol 3 case. Preventiv, 3 persoane s-au autoevacuat la rude. De asemenea, în localitatea Cheia s-a intervenit pentru salvarea unei persoane dintr-un autoturism surprins de o viitură, aceasta nu a necesitat îngrijiri medicale.

În județul Vrancea, pe raza localității Jitia s-a produs o viitură pe un drum sătesc ca urmare a scurgerilor de pe versanți, fiind distrus un podeț de pe drumul de acces în zona localității. În zona afectată locuiesc aproximativ 200 de persoane. Accesul se poate realiza doar pietonal. La fața locului intervin echipaje din cadrul SDN pentru remedierea situației.

De asemenea, în județul Vâlcea, pe raza localității Românești, cătun Marinești, s-a produs o viitură pe un drum sătesc, ca urmare a scurgerilor de pe versanți, fiind distrus un podeț de pe drumul de acces în zona localității. În zona afectată locuiesc aproximativ 50 de persoane. Accesul în zonă se poate realiza pietonal, cât și rutier pe o rută alternativă, cu restricție de tonaj pentru autovehiculele cu masa de peste 2 t.

Conform IGSU, traficul rutier a fost temporar blocat din cauza pietrelor căzute de pe versanți pe DN 10, în Buzău, și a fost restricționat din cauza unei viituri pe DJ 702B, în Dâmbovița.

„Important de menționat este că în urma manifestării codurilor de vreme rea, nu au fost înregistrate pierderi de vieți omenești. La această oră nu mai sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice”, a transmis IGSU.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

06:01
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară