Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Pasajul Unirii şi toată zona din piaţa Unirii în pericol de prăbuşire

Gabriela M Bogdan, 3 decembrie 2021, Ora 11:26

  • print
  • |
pasajul-unirii-si-toata-zona-din-piata-unirii-in-pericol-de-prabusire-49795-1.jpg BREAKING NEWS

 

Pasajul Unirii şi toată zona din Piaţa Unirii este în pericol de prăbuşire la un cutremur întrucât structura de rezistenţă s-a șubrezit în timp, afirmă Gabriela Firea, care publică și o filmare în care apar ziduri subterane uzate. Fostul primar își bazează afirmația pe o expertiză pe care a comandat-o acum doi ani, iar lucrările de consolidare ar fi urmat să înceapă în toamna trecută şi să fie gata în 2022, însă au fost ignorate de actualul primar Nicușor Dan.

Gabriela Firea susține că toată zona Unirii se află în pericol de prăbușire la un cutremur, după ce zilele trecute au început să se desprindă pereţii în pasajul rutier. Ea îl critică pe Nicuşor Dan: „Capitala este sub risc de neputinţă şi nepăsare”.

„Capitala este sub risc de neputinţă şi nepăsare! Pasajul Unirii şi toată zona din piaţa Unirii este în pericol de prăbuşire! La un an de la alegeri nu s-a mişcat nimic pentru a consolida infrastructura şubredă a oraşului, acţiune pentru care echipa mea pregătise cele necesare, după ani de zile în care nu se făcuse nimic”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Fostul primar al Bucureștiului: „Cea mai gravă situaţie este, însă, la Piaţa Unirii”

Ea afirmă că, la începutul mandatului său de primar general, a cerut o expertiză a podurilor şi pasajelor din Bucureşti.

„Aşa am aflat cât de afectate sunt cele 22 de poduri şi 7 pasaje pe care Primăria Capitalei le are în grijă. Am consolidat podurile Mihai Bravu, Străuleşti, Grant şi urma să începem lucrările la Podul Fundeni. Cea mai gravă situaţie este, însă, la Piaţa Unirii. Zilele acestea am văzut că au început să se desprindă pereţii în pasajul rutier. Pericolul este în toată zona Unirii, la planşeul care „înghite” râul Dâmboviţa şi desparte tot ce este la suprafaţă de staţiile de metrou. Am expertizat zona acum doi ani, iar rezultatele au fost îngrijorătoare: structura are risc seismic ridicat şi se poate prăbuşi la un cutremur. Am stabilit atunci tot ce era de făcut, iar lucrările urmau să înceapă în toamna trecută şi să fie gata în 2022. Era cel mai important proiect al următorului mandat. Imaginile găsite de echipa noastră în subteran îţi dau fiori. Toată structura de rezistenţă a fost afectată în timp şi se discutase o soluţie provizorie de stabilizare până la începerea lucrărilor de consolidare”, menționează Firea.

Ea îl acuză pe Nicuşor Dan nu este o prioritate pentru el consolidarea pasajului Unirii.

„A lăsat totul în acelaşi stadiu. Nici măcar nu a actualizat expertiza, aşa cum a anunţat public, iar la Administraţia Străzilor oamenii sunt ocupaţi cu „altele”… Dar lucrurile nu mai pot aştepta! Infrastructura critică a oraşului trebuie consolidată! Nicuşor Dan şi toţi „specialiştii” pe care i-a adus în funcţii importante trebuie să-şi ia rolul în serios”, precizează Firea.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

09:31
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară