Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Iranul acuzat de atacul asupra navei în care a murit un român

Gabriela M Bogdan, 2 august 2021, Ora 10:49

  • print
  • |
iranul-acuzat-de-atacul-asupra-navei-in-care-a-murit-un-roman-48943-1.jpg BREAKING NEWS

 

Marea Britanie și SUA se alătură Israelului şi consideră că Iranul a fost în spatele atacului petrolierului în urma căruia au fost ucişi un român şi un britanic. Cele trei țări au avertizat că va urma un răspuns pe măsură, afirmând că atacul este o încălcare a dreptului internațional.

 Într-o declarație făcută duminică, ministrul de externe al Regatului Unit, Dominic Raab, a precizat că Londra crede că Iranul a folosit una sau mai multe drone împotriva petrolierului Mercer Street. Oficialul britanic a susţinut că „acţiunea a fost deliberată şi constituie o încălcare clară a dreptului internațional”.

„Iranul trebuie să pună capăt acestor atacuri, iar navelor trebuie să li se permită să navigheze liber”, a adăugat Dominic Raab.

 La rândul său, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Washingtonul consideră că Iranul a condus acest atac. Antony Blinken a adăugat că va urma un „răspuns adecvat”.

 Declarațiile au venit după ce prim-ministrul israelian, Naftali Bennett, a spus că există „dovezi” că în spatele atacului se află Iranul. „Ştim cum să trimitem un mesaj Iranului în felul nostru”, a avertizat premierul israelian.

 În replică, Teheranul a respins acuzațiile, pe care le-a catalogat nefondate.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Saeed Khatibzadeh, a declarat că Israelul „trebuie să oprească astfel de acuzații nefondate”, avertizând că „cine seamănă vânt culege furtună”.

 Petrolierul MV Mercer, operat de o firmă israeliană, a fost atacat joi în fața Omanului, iar în urma atacului un cetățean britanic și un cetățean român au fost uciși. Atacul de pe MV Mercer pare a fi cea mai recentă escaladare a unui „război din umbră” dintre Israel și Iran.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

13:12
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară