Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Schimb de replici între Kelemen Hunor și Ludovic Orban

Gabriela M Bogdan, 10 august 2021, Ora 12:34

  • print
  • |
schimb-de-replici-intre-kelemen-hunor-i-ludovic-orban-49041-1.jpg BREAKING NEWS

 

Președintele UDMR Kelemen Hunor a reacționat, luni, la declarația făcută de președintele PNL Ludovic Orban, care a spus duminică în Harghita că județul a fost ocolit de investiții pentru că UDMR „îşi ţine mai uşor alegătorii, dacă ei sunt dependenţi”. „O declarație prostuță, nedemnă pentru un președinte de partid”, a declarat Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a reacţionat la declaraţia lui Ludovic Orban. „Ludovic Orban procedează de parcă ar fi aterizat de pe altă planetă și prin asta desconsideră în primul rând electoratul maghiar din Transilvania (...) Județul Harghita a fost ocolit în primul rând de investițiile în marea infrastructură și aici nici Guvernul condus de Ludovic Orban nu a ajutat. Fără autostrăzi, fără infrastructură serioasă e natural să ai investiții mai puține în Ținutul Secuiesc sau în Moldova, sau în Țara Românească, sau oriunde”, a declarat liderul UDMR.

Kelemen Hunor l-a acuzat pe liderul PNL că preia din retorica lui Nicolae Ceaușescu.

„Preia retorica lui Ceaușescu și arată din nou doar că este incapabil să gândească diferit față de ceea ce a moștenit din anii ’70, ’80 , pentru a spune că dezvoltarea economică se bazează pe proporții etnice.”, a mai declarat Kelemen.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că judeţul Harghita a fost „cam ocolit de investiţii” şi în acest sens a afirmat că liderii din administraţia locală „nu prea şi-au dorit astfel de investiţii”, deoarece UDMR „îşi ţine mai uşor alegătorii, dacă ei sunt dependenţi”.

„Hai să fim cinstiţi, că judeţul Harghita a cam fost ocolit de investiţii şi cred că şi unii dintre cei care au fost la butoanele administraţiilor nu prea şi-au dorit astfel de investiţii, pentru că se ştie foarte bine că partidele cum sunt UDMR, de exemplu, care chiar dacă e un conglomerat de mai multe partide şi asociaţii, de fapt e unicul reprezentant politic şi are tendinţa să fie un soi de partid unic. Îşi ţine mai uşor alegătorii dacă ei sunt dependenţi”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a mai spus că Harghita este „un judeţ aparte, în care românii chiar de multe ori trebuie să lupte ca să le fie respectate drepturile”, iar obligaţia PNL este să garanteze drepturile românilor şi în general drepturile fiecărui cetăţean român.

Purtătorul de cuvânt al UDRM, Hegedus Csilla, a transmis, luni, o replică la acuzaţiile aduse de Ludovic Orban, în timpul turneului său electoral în Harghita, solicitându-i să nu se folosească de comunitataea maghiară în lupta internă din PNL.

„Ludovic Orban se află într-un turneu electoral prin Ţinutul Secuiesc, iar noi constatăm că din păcate nu s-a pregătit cum se cuvine pentru acesta, iar declaraţiile lui de ieri sunt pline de stereotipuri banale. UDMR respinge acuzaţiile aduse şi solicităm să nu folosească comunitatea maghiară în rivalităţile şi luptele interne electorale ale Partidului Naţional Liberal. Noi am muncit întotdeauna pentru dezvoltarea Ţinutului Secuiesc, pentru dezvoltarea Transilvaniei şi nu dorim să auzim predicile şi sterotipurile prosteşti ale unor politicieni români care-şi aduc aminte doar în campanii că Ţinutul Secuiesc există”, a spus purtătorul de cuvânt al UDMR.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

18:07
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară