Stanga
Dreapta

Hai să fim “Uniți prin educație”

Gabriela M Bogdan, 30 iunie 2021, Ora 16:09

  • print
  • |
hai-sa-fim-uniti-prin-educatie-48633-1.jpg

În urma inițiativei tinerilor de la Organizația de Tineret Partida Romilor “Pro – Europa”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, în parteneriat cu Asociația Partida Romilor “Pro – Europa” s-au unit spre a colabora în beneficiul copiilor defavorizați, din centrele de plasament ale sectorului 5.

Evenimentul, denumit “Uniți prin educație”, a avut loc în data de 29 iunie, în Parcul Sebastian, având ca scop dezvoltarea abilităților și aptitudinilor prin derularea unor activități de educație non-formală. Grupul de participanți a fost alcătuit din 150 de copii etnici romi cu vârste cuprinse intre 8 și 12 ani, ce beneficiază de serviciile sistemului de protecție socială.

Promovarea educației non-formale în rândul copiilor romi din sistemul de protecție a fost obiectivul principal al acțiunii. Creșterea stimei de sine, reducerea abandonului școlar, promovarea modelelor pozitive și promovarea unui stil de viață sănătos prin educație fizică și sport fiind mecanismele de aplicare a acestei metode.

Diverse ateliere au fost folosite pentru a atinge scopurile acțiunii. Printrea acestea putem enumera:

Fotbalul – procedee tehnico-tactice și pregătire fizică specifică.

Tenis de masă – pentru a stimula independența, stima de sine și gândirea în momente critice.

Regatul de poveste – animatori socio-educativi cu experiență pedagogică au purtat costume ale unor personaje celebre pe care copiii le urmăresc și le consideră exemple.

Stand de carte și dezvoltare personală – promovarea lecturii și a dezvoltării personale.

Atelier de creație – activități specifice artelor plastice și lucrului manual.

Terapie prin muzică – prezentarea de instrumente, noțiuni introductive din sfera educației muzicale și meloterapie.

 

Pe lângă aceste ateliere, echipa de Karate C.S. Scorpion condusă de Domnul profesor-antrenor Cătălin Dumitru a desfășurat un antrenament interactiv, precum și un spectacol în care au fost prezentate tainele acestei arte marțiale, atât prin tehnici cât și prin lupte demonstrative.

Impactul acțiunii a fost unul deosebit, prin faptul ca nivelul de implicare al copiilor participanți a fost unul impresionant, au rămas cu amintiri frumoase care le vor alimenta setea de cunoaștere și cu siguranță le va stârni pasiuni.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

08:10
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară